Ronaldo schenkt Juventus zege in Supercoppa tegen AC Milan

Foto: AFP

Ronaldo schenkt Juventus zege in Supercoppa tegen AC Milan

Print

Juventus heeft woensdagavond de Italiaanse Supercup - de Supercoppa - gewonnen. De Italiaanse landskampioen en bekerwinnaar versloeg AC Milan met 1-0 na een kopbaldoelpunt van Cristiano Ronaldo in de 61e minuut. AC Milan beëindigde de match met tien na een rode kaart voor Franck Kessié. De Italiaanse Supercup werd gespeeld voor een dikke 60.000 toeschouwers in het King Abdullah Sports City van Saudi-Arabië.

Juventus won vorig seizoen de landstitel en de beker. AC Milaan mocht strijden om de Supercup omdat het de bekerfinale verloor van Juventus. Het is de achtste keer dat Juventus de “Supercoppa” in de prijzenkast mag zetten en daarmee is de club uit Turijn nu alleen recordhouder. AC Milaan staat zeven keer op de erelijst.

De Supercup werd voor ruim 61.000 toeschouwers afgewerkt in Jeddah, de tweede stad van Saudi-Arabië. Daar was lang niet iedereen blij mee in Italië. De kritiek op de speelstad zwelde aan na de moord op journalist Jamal Khashoggi. Veel Italianen vinden het ook een schande dat vrouwen uit Saudi-Arabië de wedstrijd alleen mochten bekijken op tribunes waar geen mannen zaten. De Italiaanse Supercup werd wegens commerciële doeleinden de afgelopen jaren vaker ver van Italië afgewerkt. Naar verluidt heeft Saudi-Arabië zo’n 7 miljoen euro voor de eindstrijd betaald.

Meer sportnieuws