Anderlecht heeft tweede versterking beet: Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent voor 3,5 jaar

Print

Na de terugkeer van Kara is de tweede wintertransfer van Anderlecht ook een feit. De Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj (25) van Sturm Graz heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 3,5 jaar. Hoeveel de beste speler van Oostenrijk kost, werd niet gecommuniceerd. Hij heeft zijn medische tests afgelegd en traint vanaf vrijdag mee.

Begin deze week stond Zulj nog dicht bij Empoli, de nummer 17 in de Serie A. Die transfer werd echter on hold gezet en nu blijkt waarom. Anderlecht verleidde de negenvoudige Oostenrijkse international om de nieuwe broodnodige nummer tien te worden.

Zulj is niet de allersnelste, maar hij doet een ploeg wel draaien. Ook vorig jaar was hij goed voor acht treffers en zeventien assists. Bij Sturm Graz lag hij nog vast tot 2020, maar hij zou niet ontzettend duur zijn. Dat maakte hem bijvoorbeeld interessanter dan Benavente van Charleroi.

“Wij zij verheugd dat Peter Žulj, ondanks aanbiedingen van verschillende ploegen, voor RSC Anderlecht kiest”, zegt sportief directeur Michael Verschueren. “We verwelkomen een offensieve middenvelder die gekend is om zijn assists, goals en zuivere traptechniek.”

Meer voetbalnieuws