Anderlecht beëindigt samenwerking met Luc Devroe: “Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd”

Michael Verschueren en Luc Devroe Foto: BELGA

Anderlecht beëindigt samenwerking met Luc Devroe: “Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd”

Print

De directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met manager Luc Devroe stop te zetten. Dat heeft Anderlecht laten weten in een persbericht. “Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen”, verklaarde voorzitter Marc Coucke. “Luc en ik zijn vrienden”. Devroe kwam vorig jaar in het zog van Marc Coucke van Oostende mee naar Anderlecht, maar werd afgerekend op zijn transfers.

LEES MEER.Anderlecht heeft tweede versterking beet: Oostenrijkse spelverdeler Peter Zulj tekent voor 3,5 jaar

LEES MEER.Transfer is rond: Lokeren huurt Musona van Anderlecht

LEES MEER. Onze Anderlecht-watcher over het ontslag van Devroe: “Niet alle slechte transfers waren zijn schuld”

Luc Devroe (53) was de rechterhand van Marc Coucke bij KV Oostende en maakte vorig jaar mee de overstap naar Anderlecht toen Coucke er voorzitter werd. Hij werd er de opvolger van sportief directeur Herman Van Holsbeeck. Na de moeizame heenronde en de Europese afgang betaalde Devroe het gelag voor het mislukte transferbeleid. Adzic, Abazaj, Milic, Musona, Makarenko, Sanneh… Allemaal werden ze al omschreven als “te weinig voor Anderlecht”.

Of Devroe daar altijd de hoofdschuldige voor was, dat is een andere vraag. Zo duwde Coucke zelf door bij de transfer van Sanneh, maar de sportief manager betaalt wel het gelag bij de fans. Coucke spaarde Devroe ook niet door publiekelijk te verklaren dat ze “deze kern verkeerd hebben ingeschat”.

Daarop werd Luc Devroe tweemaal gedegradeerd. Eerst door de komst van de nieuwe general manager Michael Verschueren, daarna bij de aanstelling van de nieuwe sportief directeur Frank Arnesen. Devroe werd aan de kant geschoven en het werd duidelijk dat hij geen toekomst meer had bij Anderlecht. Vier weken na de komst van Arnesen is Devroe nu ook ontslagen.

Marc Coucke: “Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen”

Voor het vertrek van Luc Devroe had Verschueren een duidelijke uitleg. “We konden niet verder met zowel Devroe als Arnesen. Hun functies overlapten en dat kan niet. Frank is iemand die heel efficiënt wil werken. We wilden in eerste instantie Luc’s enorme expertise gebruiken als hoofd van de scouting, maar ook Frank heeft die grote expertise. En zijn netwerk is heel uitgestrekt. We hebben dus een reorganisatie uitgevoerd.”

Marc Coucke toonde zich terneergeslagen over de beslissing Devroe te laten gaan, maar bevestigde weinig keuze te hebben. “Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen”, verklaarde de voorzitter. “Luc en ik zijn vrienden. We kennen elkaar al jaren en zijn samen naar Anderlecht gegaan. Hij heeft zijn uiterste best gedaan, maar jammer genoeg volgden de resultaten niet. Verschillende nieuwe spelers hebben niet gebracht wat we verwacht hadden. En dat kan niet bij Anderlecht. Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd. Er is intussen een nieuwe structuur gevormd en het was moeilijk Luc daar een plaatsje in te geven. Ik ben er zeker van dat hij een nieuwe club vindt, waar hij opnieuw zijn grote capaciteiten kan tonen. Op termijn zal deze beslissing positief voor hem uitdraaien.”

Anderlecht versterkte zich woensdag ook met een nieuwe speler. De Oostenrijkse international Peter Zulj tekende voor 3,5 jaar. “Zulj is een offensieve middenvelder, momenteel de beste speler van Oostenrijk”, verduidelijkte Verschueren. “Het is een heel creatieve speler met straffe statistieken. De scouting volgde hem al maanden en was heel lovend. Zelf heb ik hem de voorbije weken bezig gezien. En bovendien ook belangrijk: hij wilde heel graag naar Anderlecht komen.” .

Meer voetbalnieuws