Aangeboden door Opel

© Opel

Opel bouwt aan elektrische toekomst

Een van de blikvangers op het Autosalon wordt ongetwijfeld de GT X Experimental: een volledig elektrische vijfdeurs-SUV. Deze futuristische conceptwagen getuigt van de ambitie van Opel om tegen 2024 van elk model in zijn gamma een elektrische versie te hebben.

In de 120 jaar geschiedenis van de Duitse autobouwer Opel loopt één rode draad: Opel is een merk dat innovatie toegankelijk maakt. De sleutelfactoren daarbij zijn uitstekende engineering, een bijzondere aandacht voor kwaliteit en een efficiënt productieproces. Nu duidelijk wordt dat elektrische aandrijving een steeds grotere rol gaat spelen in onze mobiliteit, wil Opel hetzelfde doen voor de e-automarkt.

Hybride en elektrische modellenVan de Grandland X die Opel op het Autosalon toont, komt in 2019 een plug-in hybride versie, die in het Duitse Eisenach geproduceerd zal worden. Het hybride aandrijfsysteem zal het equivalent van 300 pk ontwikkelen en wordt geleverd met elektrische vierwielaandrijvingstechnologie.

In 2019 gaan eveneens de orderboeken open voor een geheel nieuwe, elektrische versie van de Corsa. Deze e-Corsa zal vanaf 2020 in de showrooms staan en wordt de eerste elektrische auto voor een breed publiek. De geheel vernieuwde Vivaro middenklasse bestelwagen zal reeds in 2020 verkrijgbaar zijn als elektrisch voertuig met batterij en ook de volgende generatie van de subcompacte Mokka X SUV, die in 2020 in productie gaat, krijgt een volledig elektrische versie. De ambities van Opel op de elektrische markt zijn niet min: tegen 2024 moet er een elektrische versie zijn van elk Opel-model.

Blik op de toekomstOp het Autosalon in Brussel kun je met eigen ogen zien hoe Opel aan de elektrische toekomst werkt. Een van de blikvangers van het Autosalon is immers de unieke Opel GT X Experimental conceptwagen. Deze compacte vijfdeurs SUV wordt elektrisch aangedreven door een lithium-ion-accu van 50 kWh. De accu kan net zoals bij de nieuwste generatie smartphones ook via inductie opgeladen worden, wat een kabel overbodig maakt.

Dankzij de volledig elektrische aandrijving hadden de ontwerpers de kans om de voorzijde van de GT X Experimental helemaal anders te tekenen. Er is immers geen ‘grille’ meer nodig voor de luchttoevoer van het koelsysteem. In de plaats komt de Opel ‘Vizor’: een module in e´e´n stuk uit donkergetint plexiglas met daarin de camera's en sensoren voor de rijhulpsystemen, de nieuwste led-matrixkoplampen, vleugelvormige dagrijlichten en natuurlijk het Blitz-logo met leds in verschillende kleuren. De futuristische Vizor wordt de standaard voor alle toekomstige modellen.

Alle nieuwigheden en het uitgebreide modelaanbod van Opel zijn te bekijken in Paleis 4 op een stand van 1.800 m2, alsook op de website van Opel.

Born in Germany. Made for us all.Ontdek hier de Salonkortingen én speciale voucher van Opel.