Beerschot Wilrijk komt niet verder dan 1-1 gelijkspel tegen Westerlo

Print
Beerschot Wilrijk heeft zaterdag niet kunnen profiteren van puntenverlies dat KV Mechelen vrijdag had geleden tegen Roeselare. De Mannekes kwamen zelf niet verder dan een gelijkspel tegen Westerlo. Het moet daarbij wel de hand in eigen boezem steken. Tien minuten voor tijd miste Vanzeir een strafschop.

Met het gelijkspel van KV Mechelen in het achterhoofd wist Beerschot Wilrijk dat een overwinning tegen Westerlo hen een voorsprong van twee punten zou opleveren in de tussenstand van de tweede periode. De opdracht was dus duidelijk: winnen.

Coach Stijn Vreven bracht dezelfde elf aan de aftrap die voor de drie punten hadden gezorgd uit bij Roeselare. Dat betekende dus dat Gertjan De Mets en Tom Van Hyfte tijdig fit geraakten. De thuisploeg nam op een bevroren ondergrond onmiddellijk het initiatief met snel en verzorgd combinatievoetbal. Dat resulteerde na vijf minuten in een eerste hoekschop die werd omgezet in het eerste doelpunt. Het ingestudeerd nummertje werd perfect uitgevoerd. Maes trapte de hoekschop naar de tweede paal. Voor doel werd een blok gezet waardoor Vanzeir vrijkwam. Die nam de bal perfect op de voet en liet doelman Van Langendonck kansloos.

Met een vroege voorsprong op het bord bleef de thuisploeg de wedstrijd beheersen, maar het was Westerlo dat scoorde, ook op hoekschop. Abrahams bracht de bal voor doel, de volledig  vrijstaande Antunes kopte voorbij een grabbelende Vanhamel: 1-1.

Onder impuls van een technische sterke Abrahams kwam Westerlo nu iets beter in de wedstrijd. Toch zorgde Beerschot Wilrijk voor de gevaarlijkste standjes voor het Westelse doel dankzij snel combinatiespel, maar in de laatste fase liep het telkens mis.

Loeren op tegenaanval

De tweede helft begon met de beste kans van de match voor Abrahams. Een slechte inworp van De Jonghe bracht hem centraal alleen oog in oog voor doelman Vanhamel, maar die bracht in extremis redding. Een vrije trap van Van Eenoo ging slechts nipt naast. De thuisploeg zocht het initiatief, terwijl Westerlo goed in de organisatie bleef en op de tegenaanval loerde. Een vrije trap Alex Maes belandde bovenop de lat. Net voor het uur werd Tissoudali gewisseld voor Placca. Door slim in te zakken gaf Westerlo weinig ruimte weg in de rug van de verdediging, waardoor de thuisploeg niet kon profiteren van de snelheid van hun spitsen. Ook Van Hyfte werd vervangen door Montiel.

Met nog tien minuten op de klok trapte Noubissi een bal voor doel op de arm van De Waele, genoeg voor de scheidsrechter om naar de stip te wijzen. Vanzeir zette zich achter de bal, maar zijn veel te zwak schot werd gered door Van Langendonck.

In een spannend slot, waarin Prychynenko nog een vrijschop van erg ver tegen de paal pegelde, perste Beerschot Wilrijk er nog een slotoffensief uit, maar de stand wijzigde niet meer.

Zo bleef de thuisploeg steken op een gelijkspel en kon het niet profiteren van het puntenverlies van concurrent KV Mechelen.

Meer voetbalnieuws