Late gelijkmaker van Roeselare bezorgt KV Mechelen koude douche

Foto: BELGA

Late gelijkmaker van Roeselare bezorgt KV Mechelen koude douche

Print
KV Mechelen heeft in de opener van de 22ste speeldag de punten niet kunnen thuishouden. Roeselare acteerde met veel vertrouwen Achter de Kazerne, en werd daar diep in de tweede helft voor beloond. Zuur puntenverlies voor Malinwa, waarvan Beerschot Wilrijk kan profiteren.

LEES OOK. Spelersbeoordelingen KV Mechelen-Roeselare: doelman voorkomt erger bij Malinwa

Geen wissels in de Mechelse basis ten opzichte van vorige zondag tegen Union. De Witte verving zoals Vrancken al aangaf opnieuw de geschorste Van Damme centraal op het middenveld. KV scoorde al vier keer op rij in de eerste 10 minuten. Ook nu was het meteen prijs. Engvall legde perfect terug tot bij De Camargo, die met veel precisie zijn dertiende competitietreffer maakte.

Vrank en vrij Roeselare

Roeselare was na de coachwissel - Juan Gutierrez in de plaats van Nano Rivas Alvaro – nog een onbekende factor voor Malinwa en dat was eraan te zien. De bezoekers verrasten met enkele fraai ingestudeerde nummertjes. Verrips pakte uit met twee prima reddingen op pogingen van De Smet en Dufour. De withemden bleven komen en de gelijkmaker hing in de lucht. Borry knalde een afvallende bal beheerst in de benedenhoek.

Voorafgaand aan het West-Vlaamse doelpunt liep Van Cleemput een blessure op, waardoor Bagayoko zijn opwachting maakte. Zo snel kan het dus gaan voor de man die een nieuwe club zoekt met het oog op de Africa Cup. Toen ook Engvall door zijn enkel zakte, hield het thuispubliek de adem in. Een gevulde ziekenboeg is met het loodzware drieluik dat er zit aan te komen geen geschenk. Gelukkig voor geel-rood kon de Zweed zijn partij verderzetten.

Een gelijke stand halfweg leek in de maak, maar wanneer Kaya een vrijschop mag nemen, loert het gevaar altijd om de hoek. De Witte plukte het leer knap uit de lucht en duwde de 2-1 voorbij voormalig Mechelen-goalie Biebauw. De assistenteller van Kaya staat zo al op elf stuks.

Rode kaart helpt KV

In de vorige confrontaties met de Maneblussers koos Roeselare voor een behouden aanpak. Daar was deze keer echter niets van te merken. Ook na rust trokken de withemden zonder schroom ten aanval. Dufour mikte een krulbal langs de verkeerde kant van de paal. De Limburgse middenvelder flirtte met de uitsluiting toen hij de Schoofs neerhaalde. Wanneer hij even later ook Engvall een schop op de kuit verkocht, duwde scheidsrechter Boterberg Dufour zijn tweede gele kaart van de avond onder de neus.

Tegen tien man vond Mechelen weer wat beter zijn elan. Schoten van Engvall en Storm vlogen rakelings over de dwarsligger. Ook De Camargo, Bijker en Storm konden de match niet beslissen. Ook Roeselare liet zich nog zien. Aoulad schreeuwde om een penalty, nadat Mera de bal tegen zijn lichaam kreeg. Onterecht, zo leerde de herhaling.

Match gespeeld zou je denken, maar de mannen van Gutierrez kwamen nog langszij. Van Acker kopte de 2-2 voorbij Verrips en haalde met gebalde vuist zijn gram voor de reservebank. Schoofs kwam nog dicht bij de 3-2, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. De Mechelse reeks van ongeslagen duels – 19 nu al – gaat verder, maar Beerschot Wilrijk kan mits winst tegen Westerlo wel 2 punten weglopen. Volgende week staan beide rivalen op het Kiel tegenover elkaar in een cruciale ontmoeting richting de tweede periodetitel.

EINDSTAND. KV Mechelen-Roeselare: 2-2

Meer voetbalnieuws