Speel zelf mee in ‘De Dag’: Vier-serie krijgt interactieve gedaante in Antwerpse VR-locatie The Park

Acteurs Jelle De Beule en Lynn Van Royen en makers Julie Mahieu en Jonas Geirnaert even in de rol van speciale politie-eenheid. Foto: telenet

Speel zelf mee in ‘De Dag’: Vier-serie krijgt interactieve gedaante in Antwerpse VR-locatie The Park

Print

Goed nieuws voor wie niet genoeg kan krijgen van ‘De Dag’: vanaf volgende week kan je zélf meespelen in de tv-serie van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, althans in virtual reality. Via de VR-bril ga je deel uitmaken van de speciale eenheid van de politie die de gijzeling in een bank tot een goed einde moet brengen.

Na de succesvolle release van De Dag in Play en Play More en de start van de serie op Vier, gaat Telenet nog een stap verder. Er komt nu ook een virtualrealitybeleving van de reeks, waarin je zelf kunt meespelen. Dat kan vanaf 23 januari in The Park – de VR-centers van Telenet in Antwerpen en Gent.

Het concept is eenvoudig, en voor de kijker herkenbaar: deelnemers zetten hun VR-bril op en vormen met drie tot zes vrienden een team van de speciale eenheid van de politie. Ze worden opgeroepen voor een gijzeling en moeten een bank binnendringen om de slachtoffers te bevrijden. Enerzijds ga je de confrontatie aan met de gewapende gijzelnemers, anderzijds zijn er puzzels waarvoor je intensief moet samenwerken.

Spannend en uitdagend

Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, het koppel dat De Dag samen schreef, zijn ook betrokken bij het virtualrealityverhaal. “We hebben erover gewaakt dat de ervaring spannend en uitdagend is, maar ook visueel en inhoudelijk aansluit bij de reeks. Bovendien organiseerden we een draaidag in de studio’s van Woestijnvis, zodat we de scènes van op tv haarfijn konden nabootsen.”

De eerste twee afleveringen op Vier haalden – live plus uitgesteld tot drie dagen na uitzending – gemiddeld 712.000 kijkers. Bij Telenet staat de teller van opvragingen al op 1.124.924.

www.theparkplayground.com

.

Nu in het nieuws