Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis in

De feiten gebeurden op lijn 8 tussen Deurne en de park-and-ride in Wommelgem. Foto: Google Street View

Minderjarigen slaan trambestuurder het ziekenhuis in

Print
Deurne / Wommelgem -

Zes minderjarige kerels, tussen 15 en 17 jaar oud, zijn dinsdagavond opgepakt door interventieploegen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout en Borsbeek).

Het zestal zat op een tram van lijn 8 die van Deurne naar de terminus aan de park-and-ride in Wommelgem reed en ze zorgden voor overlast. “Ze werden op een correcte manier op hun gedrag aangesproken door de trambestuurder”, zegt commissaris Johan Wonnink van de politiezone Minos. De tramchauffeur maakte een opmerking over lachgascapsules die de jongeren bij hadden.

Dat konden de jongemannen blijkbaar niet hebben waarop ze zich tegen de bestuurder keerden. De man kreeg enkele rake klappen en moest naar het ziekenhuis gebracht worden voor verzorging. De zes minderjarige aanvallers zetten het vervolgens op een lopen maar konden in de loop van de avond, onder meer dankzij camerabeelden van op de tram, allemaal gevat worden door de politie.

“Zo’n gedrag is absoluut niet tolereerbaar”, aldus Wonnink. De zes jongemannen werden overgedragen aan het parket. “Een van hen werd voorgeleid bij de jeugdrechter”, luidt het daar. Het gaat om een 17-jarige uit Deurne die al eerder met de politie in aanraking kwam en onder toezicht stond van de jeugdrechter, hij werd gisteren in een gesloten instelling geplaatst. De vijf anderen moeten zich bij een criminoloog aanmelden voor herstelbemiddeling en moeten een vorming volgen. Van het geweldincident zélf zijn geen camerabeelden beschikbaar en de verklaringen van het slachtoffer en de verdachten stemmen niet met elkaar overeen.

De bestuurder zal zeker enkele dagen werkonbekwaam zijn. “Hij maakte een goedbedoelde opmerking en raakte gewond in het aangezicht en heeft gekneusde ribben overgehouden aan de aanval”, zegt Sonja Loos van vervoersmaatschappij De Lijn. Over het onderzoek kan De Lijn niets zeggen. “Maar we volgen het op”, aldus Loos. “Dit is helaas geen uitzonderlijk geval, het gebeurt nog, maar gelukkig meestal niet in deze mate en door een groep.”

De Lijn voerde de laatste tijd al enkele maatregelen in om voor meer veiligheid voor reizigers en chauffeur te zorgen, zo zegt Loos. “We hebben extra controleurs ingezet, er zijn meer camerabeelden en de chauffeurs kunnen via een noodknop de dispatching bereiken zodat controleurs en politie sneller ter plaatse zijn.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio