Monsterboete van 8.000 euro voor bestuurder van uitzonderlijk vervoer: “Platen en balken lagen gewoon los op voertuig”

Foto: Politie Mechelen-Willebroek

Monsterboete van 8.000 euro voor bestuurder van uitzonderlijk vervoer: “Platen en balken lagen gewoon los op voertuig”

Print
Mechelen -

De politie heeft dinsdag een uitzonderlijk transport tegengehouden op de Steenweg op Blaasveld in Mechelen. De bestuurder en het voertuig waren in overtreding met heel wat regels en wetten, samen goed voor bijna 8.000 euro aan boetes.

Het 59 ton zware en 3,5 meter brede transport trok de aandacht van de verkeerspolitie omdat het zonder de verplichte begeleidingsvoertuigen reed. Bij de controle bleek dat het transport geen geldige vergunning had. “De lading, een kraan, was niet voldoende vastgemaakt, terwijl de oprijplaten en enkele balken, niet waren vastgemaakt en gewoon los op het voertuig lagen. Tijdens het rijden of bij een ongeval kan dit ernstige gevolgen hebben”, vertelt woordvoerder Dirk Van de Sande.

Bij het controleren van de rij- en rusttijden stelden de inspecteurs vast dat de bestuurder op twee verschillende tijdstippen te lang had gereden zonder de noodzakelijke rustperiode te voorzien. Zo reed hij op 17 en 18 december 20 uur met een onderbreking van slechts 6.54 uur rust. Op 19 tot 21 december werd op een rijtijd van 32.03 uur slechts een onderbreking van 6.56 uur ingelast.

Uren rondrijden zonder pauze

Op drie verschillende dagen reed de bestuurder te lang zonder genoeg te rusten. Op 19 december reed hij 5.19 uur met slechts 19 minuten rust, op 20 december bestuurde hij 4.47 uur zijn voertuig zonder enige pauze en op 3 januari nam hij slechts 26 minuten rust op een periode van 5.04 uur rijden. Bovendien had de bestuurder op verschillende dagen te weinig nachtrust genoten.

Alle inbreuken samen leverde een boete op van maar liefst 7.986 euro. Het dossier werd overgemaakt aan het parket en de arbeidsauditeur in Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio