© REUTERS

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

14 doden bij aanslag op luxehotel, “alle terroristen uitgeschakeld”

Bij de aanslag op een hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn 14 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans die gecommuniceerd werd in een tv-toespraak door de Keniaanse president Uhuru Kenyatta. Bij de aanslag werd een door Amerikanen georganiseerde conferentie geviseerd, maakte politiewoordvoerder Mawira Mungania woensdag bekend. Die conferentie zou aanvankelijk in het luxehotel plaatsvinden, maar werd in laatste instantie verplaatst naar een andere locatie. Woensdagochtend werden bij een vuurgevecht tussen de veiligheidsdiensten en de terroristen ook alle jihadisten ‘geëlimineerd’.

De aanslag werd opgeëist door de islamistische terreurorganisatie al-Shabaab. Er zouden vier aanslagplegers geweest zijn, vanwie er één zichzelf bij het begin van de aanval dinsdagochtend had opgeblazen. Volgens Kenyatta zijn alle terroristen intussen gedood.

Bij de aanslag vielen 14 doden. Hoeveel gewonden er zijn, is niet duidelijk. Meer dan 700 mensen werden uit het hotelcomplex geëvacueerd.

© EPA-EFE

© AFP

© REUTERS

© EPA-EFE

© REUTERS

Vastgoed

Jobs in de regio