Heist boekt tweede zege op een rij

Stig Engelen (archieffoto). Foto: smb

Heist boekt tweede zege op een rij

Print

Heist zette het nieuwe jaar bijzonder goed in. Een mooie zege tegen Oudenaarde betekent voor de Heistenaren een tweede opeenvolgende overwinning: 2-0.

Heist trok de match in de eerste helft naar zich toe. Toen scoorde de ploeg van coach Karel Keleman twee keer. Rond het half uur mikte Jansens een vrijschop binnen. Een ingestudeerd nummertje werd optimaal beloond. Een muurtje voor de muur, flink wat trainingsarbeid maar het loonde. Want de 1-0 voorsprong was een feit. Net voor de rust verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong. Een mooie aanval over een aantal stationnetjes werd mooi afgerond door Mathieu Troonbeeckx. 2-0 voor Heist, een score die de thuisploeg kon rechtvaardigen.

Na de pauze zou Oudenaarde de neus wat meer aan het venster steken. De ingevallen Sarr trapte op doel, kapitein Martens was gevaarlijk op een vrije trap. Een doelpunt van Vervaecke werd afgekeurd. We noteerden nog kansen voor de thuisploeg voor Orye, Ventose en Troonbeeckx. De 2-0 voorsprong kwam niet meer in gevaar. Heist kon voor een tweede opeenvolgende keer de zege vieren. Het sloot het oude jaar af met een 1-2 overwinning in Aalst, het nieuwe jaar werd ook met een driepunter ingezet. En zo doet KSK onderaan goeie zaken. Gele kaarten waren er voor Engelen en Troonbeeckx. Frix maakte na een lange afwezigheid door blessure een late invalbeurt.

“Ik ben heel erg opgezet met dit fraaie resultaat”, sprak de trainer. “We scoorden twee keer én we hielden de nul. Dat stemt me alleen maar erg tevreden.” Volgende zaterdag trekt Heist naar leider Thes. “Een zware opdracht maar wie weet kunnen we niet voor een kleine stunt zorgen”, blikte doelpuntenmaker Troonbeeckx al vooruit. Dat Thes niet onklopbaar is, bewees het dit weekend. De koploper ging bij hekkensluiter Geel verrassend met 3-2 onderuit.

Meer voetbalnieuws