BELGA

1/3

Opnieuw Antwerpse Miss België, Elena Castro Suarez (18): "Antwerpen staat er nog altijd"

De Antwerpse Elena Castro Suarez is verkozen tot de nieuwe Miss België. Ze volgt een andere Antwerpse (Angeline Flor Pua) op. Castro Suarez is 18 en heeft Belgisch-Spaanse roots. Ze is daarmee de zesde Vlaamse Miss België op rij. "Dit is echt geweldig en schitterend."

Elena Castro Suarez kwam vanavond als winnares uit de bus tijdens de verkiezingsshow in het Plopsa Theater in De Panne. Haar eerste eredame werd Miss Namen, Elodie Duchesne, en tweede eredame Aline Elsermans. Na haar volgden Michelle Vermeersch, Julie Boone en Melissa Ghysels. Bij de bekendmaking van de top 3 stelde Miss België-organisatrice Darline Devos dat de “punten heel dicht bij elkaar lagen”.

LEES OOK. (+) “Antwerpse meisjes zijn sneller volwassen”

"Dit is echt geweldig en schitterend", zo reageerde de kersverse miss. "Iedereen was heel sterk. Ik had misschien net dat beetje extra. Ik zal België alleszins goed vertegenwoordigen. Ik ben ook Miss Charity en wil dat gaan waarmaken het komende jaar. Antwerpen staat er alleszins nog altijd", aldus Elena, die de vierde Antwerpse Miss België wordt in vijf jaar tijd.

De show was begonnen met 29 finalistes. Eigenlijk moesten het er 30 zijn, maar eentje was ziek afgevallen. De kandidates werden kwamen een voor een op het podium en werden daarbij op een bijzondere manier geïntroduceerd. Dat leverde verrassende weetjes op. Donna “werkt overdag bij haar papa in de vleesgroothandel, waar ze met gemak 20 kilogram vlees opheft en versnijdt”. De “grootste specialiteit” van Josephine Charlotte zijn “haar sproetjes waarmee ze zich onderscheidt in haar modellenwerk”. Chloë “mag dan wel een miss zijn en houden van fotoshoots, toch helpt ze graag op het landbouwbedrijf van haar ouders waar ze met de tractor rijdt en de koeien melkt”.

BELGA

Nadien werd het deelnemersveld gereduceerd naar 20 kandidates en vervolgens naar 12. Ze defileerden kleding op de catwalk en werden onderworpen aan een vragenronde. Zo moesten ze hun grote voorbeeld beschrijven, en dat bleken – weinig verrassend – onder anderen Moeder Teresa, Gandhi en Angelina Jolie te zijn. De vorige Miss België Angelina Flor Pua werd uitgewuifd met een choreografie over de luchtvaart waarin haar (nieuwe) carrière als pilote centraal stond.

Ruwe diamant

De organisatie van Miss België, met name organisatrice Darline Devos, is tevreden met Miss België, de Antwerpse Elena Castro Suarez. "Ze was niet meteen mijn nummer één, maar ze presteerde doorheen de competitie toch heel goed, ook vanavond", aldus Devos.

"De punten lagen heel dicht bij elkaar. Dat de titel opnieuw naar Antwerpen gaat is echt toeval. Ook dit jaar is de eerste eredame uit Namen en de tweede uit Antwerpen. Dat lijkt heel goed op vorig jaar, maar het is echt toeval." Devos kent heel wat kwaliteiten van haar nieuwe miss. "Elena is een heel eenvoudig, vriendelijk, sociaal meisje. Ze is heel lief voor andere mensen. Elena is net zoals Angeline een ruwe diamant", aldus Devos.

De 18-jarige Elena Castro Suarez was ook Miss Charity. Normaal gaat zij ook naar Miss World . "Het is de gewoonte dat Miss België naar Miss World gaat. Ze heeft alleszins de kwaliteiten om mee te strijden bij de Miss World. Het hangt af van de data. Elodie Duchesne kan evengoed naar Miss Universe gestuurd worden."

Elena Castro Suarez is de zesde Vlaamse Miss België op rij. In 2013 won de Luikse Noémie Happart, de huidige echtgenote van Rode Duivel Yannick Carrasco. Na haar volgden Laurence Langen (Genk), Annelies Törös (Berchem), Lenty Frans (Sint-Lenaarts), Romanie Schotte (Brugge) en Angeline Flor Pua (Borgerhout).

Nu in het nieuws