Chauffeur blokkeert verkeer met ‘uitzonderlijk vervoer’ op Nekkerspoel

Foto: LDN

Chauffeur blokkeert verkeer met ‘uitzonderlijk vervoer’ op Nekkerspoel

Print
Mechelen -

De politie heeft de chauffeur van een ‘uitzonderlijk vervoer’ voor een aantal inbreuken op Nekkerspoel in Mechelen een boete gegeven van 916 euro. De man liet zijn transport op het gevaarlijke kruispunt zelfs in een bocht een tijd alleen achter, wat voor gevaarlijke toestanden zorgde.

De feiten deden zich vrijdagmiddag voor omstreeks 12.15u. In de Nekkerspoelstraat, ter hoogte van de Frans Halsvest, vlak voor de spoorwegbrug, stopte plots een ‘uitzonderlijk vervoer’, geladen met een bouwkraan van 60 ton en 22 meter lang. De bestuurder blokkeerde hierdoor het verkeer komende van de Zandpoortvest in de richting van de Nekkerspoelstraat.

“Ook de bestuurder was niet meer te bespeuren. Die kwam korte tijd later terug bij zijn voertuig. Aan onze collega’s verklaarde hij dat hij te voet was gaan kijken of het mogelijk was de Populierendreef te bereiken via de Frans Halsvest. Om het gevaarte weg te krijgen dienden twee van onze verkeersploegen het kruispunt op het Hoogstratenplein (Nekkerspoelstraat-N15-Zandpoortvest-Zwartzustersvest) te ontruimen en het verkeer stil te leggen. Het gevaarte werd vervolgens begeleid naar het Douaneplein”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De chauffeur werd beboet voor het parkeren op de rijbaan, het onbeheerd achterlaten van zijn voertuig zonder de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, het niet op voorhand verkennen van de reisweg voor een ‘uitzonderlijk transport’ en het niet signaleren van de uitsteek van de vracht. In totaal schreef de politie een aantal boetes uit voor een bedrag van 916 euro.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio