“Hallucinant” sluikstort op bouwwerf aan Bredabaan

Volle vuilniszakken, talloze blikjes tot zelfs fitnesstoestellen: het was geen fraai zicht gisteren in het Gyselsstraatje, een zijstraat van de Brebadaan. “Dit is werkelijk hallucinant. Het kan toch niet dat men hier niet van op de hoogte is?”, foetert CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten.

evw

Het desbetreffende stukje grond in het Gyselsstraatje is momenteel door AG Vespa ingericht als werfzone. De vastgoedpoot van de stad Antwerpen plant op de plek waar vroeger slagerij Gysels was een nieuwbouwproject. In afwachting daarvan lijken verschillende sluikstorters de werfzone te gebruiken als sluikstort. De plek lijkt wel een vuilnisbelt.

“De diensten draaien op volle toeren om sluikstort weg te werken, maar hier loopt duidelijk iets fout”, aldus Voeten. “Zelfs als er geen enkele melding is binnengekomen, wat mij onrealistisch lijkt, dan moet de politie iets van deze grootteorde toch gezien hebben? Het gaat toch om een straatje dat pal op de Bredabaan uitkomt? Hier had men sneller moeten anticiperen, bijvoorbeeld door mobiele camera’s te hangen.”

“Geen meldingen van bewoners”

AG Vespa is al langer op de hoogte van het probleem. “We hebben dit al gemeld aan de Blauwe Lijn en er is een dossier opgestart. We zijn dus wel degelijk actief bezig dit op te lossen”, klinkt het daar.

De dienst stadsbeheer laat nog weten de afgelopen weken geen sluikstortmeldingen van bewoners in het Gyselsstraatje te hebben ontvangen. “Maar bij deze heb ik het ingeseind. Het vuil zal worden opgeruimd”, aldus Tom Peeters van de dienst.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio