Voorwaardelijke straf voor autobrand, belaging en bedreiging

De brand sloeg over van de Porsche op de garagepoort. Foto: bfm

Rechtbank

Voorwaardelijke straf voor autobrand, belaging en bedreiging

Print
Aartselaar / Schilde / Deurne -

Een 49-jarige man is tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar veroordeeld. Hij bedreigde en belaagde zijn ex-vriendin en stak de auto van een gezin in brand. De man moet zich laten begeleiden voor zijn psychologische problemen.

Een kapster in Schilde belde op 23 november 2017 in paniek naar de politie omdat haar ex, beklaagde Zlatko L. (49) uit Deurne, in de kapperszaak stond met een emmer zoutzuur. Hij had haar ook al enkele klappen gegeven. L. kon vlakbij opgepakt worden en de politie startte een onderzoek.

Dat bracht de speurders al snel naar de James Ensorlaan in Aartselaar. Daar brandde in de vroege ochtend van die 23 november 2017 een Porsche Cayenne uit op de oprit van een woning. De brand sloeg ook over op de woning van een gezin met twee kinderen. De reden voor de brandstichting? L. lag overhoop met het gezin omdat hij als aannemer bepaalde werken slecht uitgevoerd zou hebben. L. had aan zijn ex zelfs gezegd dat hij de auto in brand gestoken had maar ontkende de feiten tijdens de rechtszaak, hij werd wel schuldig bevonden.

Dat hij zijn ex was gaan bedreigen bekende L. wel en de rechtbank veroordeelde hem ook nog voor belaging van de vrouw. L. krijgt wel de gunst van een voorwaardelijke straf. Hij moet zich laten behandelen voor zijn psychologische problemen. L. moet ook een contactverbod met zijn slachtoffers respecteren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio