Antwerp verliest met 3-1 van Duitse eersteklasser

Foto: Twitter (@PinatarArena)

Antwerp verliest met 3-1 van Duitse eersteklasser

Print

Onder het toeziend oog van voorzitter Paul Gheysens, zijn zoon Michael en hun vrouwen en sportief directeur Luciano D’Onofrio heeft Antwerp de derde en laatste oefenwedstrijd op stage met 3-1 verloren tegen Augsburg.

Antwerp speelde over vier keer dertig minuten met twee verschillende elftallen. In het eerste uur met de basisploeg, al moest Laszlo Bölöni een beetje improviseren op het middenveld door de blessures van Faris Haroun en Sambou Yatabaré. Verdediger Matheus Borges speelde als nummer zes. Alleen Bolat bleef de volle 120 minuten staan.

Augsburg begon scherper aan de partij met al vroeg in de wedstrijd een kans voor Finnbogason op Bolat en een vrijschop van Stafylidis die naast ging. Na twintig minuten kwam Antwerp beter in de match, maar Baby schoot eerst op de Duitse doelman en een omhaaldoelpunt van diezelfde Baby – in de rebound na een kopbal op de paal van Mbokani – afgekeurd voor buitenspel. Een kopbal van Owusu ging over.

Nadien ging het plots snel. Finnbogason profiteerde van de rug in de Antwerp-verdediging om het eerste doelpunt voorbij een twijfelende Bolat in doel te leggen. Met nog een owngoal van Van Damme na een corner en Finnbogason die balverlies van Baby afstrafte ging de basisploeg van Antwerp na een uur met een 3-0 achterstand naar de kant.

De ploeg van het tweede uur speelde ook tegen de invallers van Augsburg, maar hield wel beter stand. Op een uur tijd werd er nog maar één kans weggegeven en kreeg Bolingi oog in oog met de Duitse doelman nog een grote kans om de eerredder te scoren. Die kwam er vlak voor het einde toch nog via Antoine Bernier.

ANTWERP: Bolat – Buta (60’ Opare), Arslanagic (60’ Seck), Van Damme (60’ Batubinsika), Juklerod (60’ Quirynen) – Borges (60’ Nazaryna), Lamkel Zé (60’ Nöstlinger), Refaelov (60’ Hairemans) – Owusu (60’ Bernier), Mbokani (60’ Bolingi), Baby (60’ Rodrigues).

DOELPUNTEN: 43’ Finnbogason 1-0, 55’ Van Damme (owngoal) 2-0, 58’ Finnbogason 3-0, 119’ Bernier 3-1.

Meer voetbalnieuws