Money time voor KV Mechelen: “Als we in Union een resultaat pakken, maken we een statement”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Money time voor KV Mechelen: “Als we in Union een resultaat pakken, maken we een statement”

Print

Het is zondag meteen van moeten voor KV Mechelen. De Maneblussers kunnen in het Dudenpark Union Saint-Gilloise zo goed als zeker uittellen voor de tweede periodetitel. “Met een voorsprong van 8 punten delen we een klap uit”, beseft coach Wouter Vrancken.

De kloof tussen Malinwa en Union SG bedraagt momenteel 5 punten. “Als we in Union een resultaat pakken, maken we een statement”, liet Vrancken vrijdag op zijn persbabbel verstaan.

De verplaatsing naar Vorst roept herinneringen op, want de heenmatch ontaarde in een knokpartij. Verdediger Lucas Bijker en T2 Frederik Vanderbiest kregen drie speeldagen schorsing. Union-assistent Abder Ramdane moest maar liefst zeven weken brommen. “Het zal opnieuw een beladen wedstrijd worden. Union moet winnen, wil het nog iets betekenen in de tweede periode. Ik sta liever in onze schoenen dan in die van Union.”

KV komt de Brusselse traditieclub deze maand nog vaker tegen. “We kennen Union ondertussen wel. En dat zal er met drie ontmoetingen in tweeënhalve week alleen maar op verbeteren. In de beker zit je natuurlijk in een andere dynamiek. Dat worden twee aparte wedstrijden.”

Van Damme geschorst

Bij KV zit Joachim Van Damme zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Neemt diens boezemvriend Seth De Witte zijn plaats in? “Die kans is aanzienlijk, al zijn ook Alexander Corryn en Laurent Lemoine opties”, benadrukte Vrancken. “Alexander stond al eens eerder naast Rob Schoofs. Seth en Rob speelden nog niet samen. Daarom zette ik ze in de oefenduels op stage samen in de ploeg.”

Achter de naam van Onur Kaya, pas hersteld van buikgriep, staat nog een vraagteken. “We evalueren zijn situatie dag per dag. Hij heeft nu twee keer met ons meegetraind. Zijn herstel verloopt goed, maar het is nog niet 100 procent zeker dat hij er klaar voor is.”

Meer voetbalnieuws