Extra procedure van start tegen aanleg ondergrondse parking Zuiderdokken

Foto: Patrick De Roo

Extra procedure van start tegen aanleg ondergrondse parking Zuiderdokken

Print
Antwerpen -

Het juridische kluwen rond de parkeergarage onder de Gedempte Zuiderdokken op het Antwerpse Zuid wordt alleen maar groter nu de drie bewoners van Open Zuid Open een extra procedure hebben opgestart tegen de milieueffecten van de garage.

Op de laatste dag van vorig jaar heeft hun advocaat Björn Cloots een milieustakingsvordering ingediend, omdat burgers sinds dit jaar geen milieustakingsvordering meer mogen indienen. “Er worden dezelfde argumenten aangevoerd tegen de parkeergarage als in de zaak voor de raad van vergunningsbetwistingen, namelijk verkeersafwikkeling, het feit dat de Gedempte Zuiderdokken geen bestemming van parking toelaat en de impact op de luchtkwaliteit, maar het is een andere procedure”, legt hij uit.

“De werf op de Gedempte Zuiderdokken is geschorst door een klacht van de bewoners van de Verviersstraat, in afwachting van de behandeling. Maar stel dat die bewoners tot een compromis komen met de stad, dan vervalt die schorsing. Dan hebben wij een extra procedure achter de hand om te voorkomen dat we straks voor voldongen feiten staan.”

Ondertussen liggen de werken aan de parkeergarage en het geplande park al stil sinds mei vorig jaar. De schade loopt in de tientallen miljoenen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio