Müller mist Champions League-duels met Liverpool na karatetrap

Foto: BELGAIMAGE

Müller mist Champions League-duels met Liverpool na karatetrap

Print

Bayern München kan in de achtste finales van de Champions League geen beroep doen op aanvaller Thomas Müller. De Duitser kreeg van de UEFA voor zijn karatetrap in de laatste groepswedstrijd van het kampioenenbal, bij Ajax (3-3), een schorsing van twee speeldagen opgelegd. Müller mist zo de dubbele confrontatie met Liverpool.

De 29-jarige Müller liet zich niet van zijn beste zijde zien in een duel met Nicoals Tagliafico en raakte de Argentijn met zijn studs vol op het achterhoofd. Als straf mist hij zowel de heenwedstrijd in Liverpool (19 februari) als de terugwedstrijd in München (13 maart). Bayern kreeg ook een boete van 8.000 euro, omdat fans tegen Ajax vuurwerk afstaken in het uitvak van de Johan Cruijff Arena.

De UEFA gaf ook Ajax-verdediger Maximilian Wöber een schorsing van twee duels na een zware overtreding op Leon Goretzka. De Oostenrijker mist zo de duels met Real Madrid in de achtste finales van het kampioenenbal. Ajax leek echter sowieso niet te kunnen rekenen op zijn linksachter. Wöber staat immers dichtbij een transfer naar Sevilla, hij verliet donderdag al het Amsterdamse trainingskamp in Florida om zijn transfer naar Andalusië af te ronden. Ajax kreeg bovenop de schorsing een boete van 20.000 euro, omdat supporters tegen Bayern voorwerpen op het veld gooiden.

Ook PSG en Rode Ster Belgrado kregen tot slot boetes van de UEFA. De Parijzenaars moeten 35.000 euro betalen voor incidenten na het onderlinge groepsduel in de Franse hoofdstad (6-1), op 3 oktober. Meteen na het laatste fluitsignaal kwam het buiten het stadion tot rellen en gooiden ruim 300 gemaskerde individuen vuurpijlen op de aanwezige politieagenten. De agenten gebruikten op hun beurt traangas om de supporters uiteen te drijven. PSG riskeerde de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Manchester United (6 maart) achter gesloten deuren te moeten afwerken, maar komt er dus vanaf met een boete. Ook Rode Ster Belgrado kreeg nog een boete van de UEFA. De Serviërs moeten 25.000 euro neertellen na “ongeoorloofde gezangen” van haar supporters.

Meer sportnieuws