Warmste Sportweek met als topper Zandhoven Trail levert bijna 7.300 euro op

Print

De Zandhoven Trail. Foto: kma

Zandhoven - De gemeente Zandhoven doopte dit jaar de Warmste Week van Studio Brussel om tot Warmste Sportweek van Zandhoven. Meer dan 1000 sporters haalden samen 7.283 euro op voor de vijf goede doelen van de gemeente.

In 2017 organiseerde de gemeente Zandhoven voor het eerst en met succes een Blacklightsportdag voor de Warmste Week. In 2018 ging de dienst Sport & Jeugd van de gemeente nog een stapje verder en maakte er meteen een hele Warmste Sportweek van.

Het gevarieerde programma met voor iedereen wat wils, lokte meer dan 1.000 sportieve dorpsgenoten. Yoga, padel, fituurtje: alle plekjes raakten vlot gevuld. Hét succesnummer van deze sportweek bleek echter de Zandhoven Trail. “We kregen heel veel positieve reacties over onze loop- en wandeltocht door verschillende gebouwen in de gemeente”, vertelt sportfunctionaris Christel Goormans. Zo’n unieke gebouwenloop spreekt dan ook tot de verbeelding. Je krijgt niet elke dag de kans om door het gemeentehuis of het kasteel Hof van Liere te lopen. Christel: “Veel deelnemers hebben al gevraagd of we van deze Zandhoven Trail een jaarlijkse traditie kunnen maken. Dat houden we zeker in ons achterhoofd.”

Behalve plezier voor jong en oud leverde de Warmste Sportweek van Zandhoven natuurlijk ook geld op voor de vijf goede doelen van de gemeente. “We hebben exact 7282,90 euro opgehaald. Dat betekent dat Bednet, Het Raster, Reva Pulderbos, Beleefboerderij het Eigen Zijn en de Zandschakel elk mogen rekenen op een cheque van 1456,58 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio