Cocaïne onderschept in haven, drie Nederlanders opgepakt

Drie Nederlandse mannen, allemaal veertigers, zijn woensdagnacht opgepakt in de Antwerpse haven. Ze zouden geprobeerd hebben een grote lading cocaïne uit te halen.

sare

LEES OOK. Nieuw recordjaar in haven: inbeslagname cocaïne stijgt van 8 ton naar 50 ton in vier jaar tijd

Op de terreinen van de fruitterminal van Belgian New Fruit Wharf (BNFW) in de haven trof de douane woensdag een aanzienlijke lading cocaïne aan in verschillende containers. De drugs zaten volgens onze informatie verborgen in de achterwanden en onder de grondplaat van vier verschillende containers. De douane contacteerde de speurders van de drugssectie van de gerechtelijke politie in Antwerpen en er werd beslist de containers te blijven observeren en af te wachten wat er verder zou gebeuren.

Woensdagnacht doken plots drie Nederlanders op op de terreinen van de fruitterminal, die dan ook snel in de boeien werden geslagen. Ze hadden werkmateriaal bij zich. De mannen (40, 41 en 44 jaar oud) werden meegenomen en zijn donderdag ondervraagd. Ze werden donderdag ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zouden alle drie aangehouden zijn. Vermits de cocaïne in de constructie van de containers verborgen zat lijkt de kans klein dat het drietal ook effectief ongemerkt de drugs zou hebben kunnen recupereren.

Het parket kon over de hoeveelheid onderschepte cocaïne niets kwijt, maar verschillende goed geïnformeerde bronnen hebben het over meer dan 700 kilogram.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio