Parketwoordvoerder speelt rol van… parketwoordvoerder in ‘De Dag’

Eric Van der Sypt in De Dag: “Fijn om te doen, maar een Oscar zal ik er niet mee winnen.” Foto: vier

Parketwoordvoerder speelt rol van… parketwoordvoerder in ‘De Dag’

Print

Met Jeroen Perceval, Maaike Neuville, Lynn Van Royen, Titus De Voogdt, Geert Van Rampelberg en Ruth Becquart heeft De Dag niets minder dan een sterrenensemble in huis. Maar ook onontgonnen talent. Zo wordt de rol van federaal parketwoordvoerder in de serie gespeeld door Eric Van der Sypt. Zijn echte job? Federaal parketwoordvoerder.

“Zo’n aanbod kon ik niet weigeren”, lacht Van der Sypt. “De serie draait om een gijzeling, dus moest er een parketwoordvoerder opduiken. De makers zochten geen acteur, maar iemand die de rol écht in de vingers heeft. Zo kwamen ze bij mij terecht. Het leek leuk, dus ik heb toegehapt.”

Een acteur is Van der Sypt nochtans niet. “Ik deed gewoon wat ik iedere dag doe: de pers te woord staan. In de achtergrond zie je me commentaar geven bij de gijzeling. Als ervaringsdeskundige kon ik dat gewoon improviseren.”

Toch is het niet de eerste keer dat Van Der Sypt meehelpt aan een Vlaamse productie. “Voor De Zaak Alzheimer zocht Erik Van Looy BMW’s uit de jaren 80. Ik leende hem toen mijn wagen. In de film zie je de procureur rondrijden in mijn oude BMW.”

Dankzij De Dag heeft Van der Sypt nu een pagina op de filmwebsite IMDb. “Daar schrok ik wel van. We moeten niet flauw doen, het is een minuscuul rolletje. Fijn om eens op zo’n set te staan, maar een Oscar zal het me niet opleveren, vrees ik.”

Nu in het nieuws