Geen poppen meer maar echte bedbaden voor studenten in ZNA Joostens

De werkplekstudenten in ZNA Joostens. Foto: rr

Geen poppen meer maar echte bedbaden voor studenten in ZNA Joostens

Print
Zoersel -

Woonzorgcentrum ZNA Joostens in Zoersel vormt sinds dit academiejaar een plaats voor werkplekstudenten van de HBO5-opleiding verpleegkunde aan Hivset in Turnhout. Het is een post-secundaire opleiding van drie jaar. Deze week was er een receptie voor de acht studenten die er in september begonnen.

“We hebben ook in Herentals, Mol, Lille en Hoogstraten nog zorgcentra waar onze studenten kunnen werkplekleren”, vertelt Chris Pintens van Hivset. “Voor deze studenten is het interessant dat ze dicht bij huis terechtkunnen. Het is innovatief zorgonderwijs, waarbij niet alleen theorie maar ook vaardigheden veel aandacht krijgen. In plaats van op poppen te oefenen, kunnen ze hier in de praktijk leren hoe het is om iemand een bedbad te geven of hoe de communicatie met dementerenden verloopt.”

Voor ZNA is het een win-win, omdat de studenten zo de bedrijfscultuur van de instelling al leren kennen en later misschien voor ZNA willen werken. Morgen, zaterdag, is er bij Hivset in Turnhout aan de Herentalsstraat 70 van 10 tot 13u een infomoment rond de opleiding.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio