Openbaar onderzoek voor kasteelsite gaat van start

Print
Heist-op-den-Berg / Booischot -

Om de nieuwe toekomst van het kasteeldomein Hof ter Laken in Booischot (Heist) voor te bereiden werd een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt. De bevolking mag nu feedback geven.

De gemeenteraad heeft op 11 december het RUP Hof ter Laken voorlopig vastgesteld. Daarin wordt bekeken welke functies verenigbaar zijn met het beschermingsstatuut van het kasteel en welke functies passen in de omgeving. Dat gaat onder andere over horeca en wonen.

“Op die manier zijn er duidelijke voorwaarden die in acht genomen moeten worden voor de reconversie van de aanwezige gebouwen en de inplanting van bijkomende gebouwen. Bij al die bepalingen is er rekening gehouden met het landschap en het bouwhistorisch patrimonium. Ook wil het RUP de landschappelijke, natuurlijke en historische waarde veiligstellen”, overloopt schepen van Ruimtelijke Ordening Sarah Wouters (Groen).

Over dit RUP loopt een openbaar onderzoek van 7 januari tot en met 7 maart. Er vindt een informatievergadering plaats op maandag 14 januari om 20u in de parochiezaal van Booischot.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio