Winterse evenementen lokken 166.000 bezoekers

Een acrobatisch luchtspektakel van Theater Tol was de blikvanger van Mechelen in Vuur en Vlam. Foto: Sven Van Haezendonck

Winterse evenementen lokken 166.000 bezoekers

Print
Mechelen - De evenementen en activiteiten van Mechelen houdt je Warm hebben 166.000 mensen naar de stad gelokt. Toppers waren 'Mechelen in Vuur en Vlam', de kerstmarkt en de winterbars.

"Onze zomer is nog straffer, maar ook ons winterprogramma staat er nu echt helemaal. Op dit elan willen we komende jaren voortwerken. Mechelen in Vuur en Vlam heeft getoond dat het echt kan uitgroeien tot een winterse Maanrock. Die ambitie moeten we hebben. Het kan tijdens de winter het beste van Mechelen samenbrengen, een ontdekkingstocht door onze stad", zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter mmMechelen Feest. 

Bijna 56.000 mensen zakten naar de Dijlestad af voor 'Mechelen in Vuur en Vlam', zo'n 9.000 meer als vorig jaar. Dat blijkt uit de passantentellingen. Tweede publiekstrekker waren de drie weekends van de kerstmarkt, die goed waren voor 45.000 bezoekers. 

De Mirage Winterbar, de Moose Winterbar en de Winter Lounge zorgden samen voor nog eens 34.000 bezoekers. Zo'n 11.000 mensen kwamen schaatsen op de Schaatsboot op de Dijle. De Urban Trail lokte 5.000 sportievelingen om de historische binnenstad te ontdekken. Zo'n 10.000 feestvierders vierden de overgang van oud naar nieuw op de Grote Markt. De gratis nieuwjaarsreceptie wist 3.000 Mechelaars te bekoren. 

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio