Op zoek naar een hippe Instagramlocatie dichtbij huis? Dan is deze hangbrug misschien wel wat voor jou

Geierlay Foto: Shutterstock

Vakantie

Op zoek naar een hippe Instagramlocatie dichtbij huis? Dan is deze hangbrug misschien wel wat voor jou

Print

Soms hoef je het niet ver te zoeken als je een pareltje wil ontdekken. In het Duitse Mörsdorf bijvoorbeeld bengelt een enorme hangbrug die je een schitterend uitzicht geeft over de valleien en het laaggebergte. En het beste is: de locatie, die ook geliefd is op Instagram, ligt op amper drie uurtjes rijden van Antwerpen.

Toegegeven, het Duitse Môrsdorf met zijn amper 650 inwoners, duikt niet meteen op in de top vijf van populairste bestemmingen van Europa. Maar toch trekt het dorp, gelegen tussen het laaggebergte van de Hunrück, sinds 2014 elk jaar meer en meer toeristen. En daar zit de Geierlay, een hangbrug van maar liefst 360 meter, voor iets tussen. De voetgangersbrug, die je ook nog eens gratis kan oversteken, vormt met zijn indrukwekkende lengte, de grootste van Europa en duikt door zijn nabijheid steeds vaker op bij Europese gebruikers van Instagram.

Nog een tip? Bezoek de brug net na zonsondergang want van zodra de zon achter de bergen verdwijnt, licht de brug helemaal op. Dat wordt ongetwijfeld een prachtig kiekje op instagram #geierlay.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lighting up the way ?????? ????????? #TheTravellingFrog

Een bericht gedeeld door The Travelling Frog ?? (@thetravellingfrog) op

NIET TE MISSEN