Roeselare - Beerschot Wilrijk 1-2

Beerschot Wilrijk wint met 1-2 van Roeselare en zet Malinwa onder druk

Print
Beerschot Wilrijk blijft ook in 2019 op zijn uitstekende elan verder gaan. In Schiervelde ging de ploeg van ’t Kiel met 1-2 winnen van Roeselare. Nadat de Mannekes met een dubbele voorsprong gingen rusten (goals van Vanzeir en Noubissi) vergaten ze na de rust de thuisploeg helemaal af te maken en moesten ze zelfs nog een tegentreffer incasseren. De drie punten werden echter wel veilig gesteld, waardoor de druk weer op de schouders van KV Mechelen komt te liggen, dat morgen een vette kluif zal hebben aan Union.

EINDSTAND. Roeselare-Beerschot Wilrijk: 1-2

Het was uitkijken of Beerschot Wilrijk de positieve flow waarmee de winterstop werd ingegaan, onmiddellijk zou kunnen doortrekken uit bij Roeselare na drie weken competitiestop.

Om die eerste opdracht na de winterstop tot een goed einde te brengen, deed coach Stijn Vreven beroep op de ploeg die met 3-0 won van Lommel, op één plaats na. Dom werd rechtsachter in de plaats van Bourdin.

Na een korte studieronde nam Beerschot Wilrijk het initiatief in handen. De thuisploeg liet de bal aan de gasten en trok zich terug voor het eigen doel. Het betere voetbal kwam van de Mannekes, terwijl Roeselare op de counter speculeerde. Dat leidde aanvankelijk amper tot kansen. Jimmy De Jonghe stuurde Van Hyfte één keer diep, maar die besloot van schuin op de doelman. Een poging van Noubissi werd afgeweken in hoekschop en een doelpunt van Noubissi, na terugleggen van Van Hyfte, werd afgekeurd omdat de bal de doellijn had overschreden.

Toen een hardwerkende Noubissi een bal recupereerde op het middenveld en de doorspurtende Vanzeir op maat bediende, verscheen die alleen voor doelman Biebauw. Vanzeir omspeelde rustig de doelman en legde de bal in doel: 0-1.

Beerschot Wilrijk duwde door, terwijl een zwak Roeselare het spel helemaal moest ondergaan. Biebauw had een schitterende save in huis om een schot van Tissoudali in hoekschop te duwen. Kansen kwamen er nu wel. Na hoekschop zette Maes de bal voor doel. Hij vond de vrijstaande Van Hyfte aan de tweede paal, maar die besloot onstuimig hoog over het doel. Het was slechts uitstel van executie, want toen Tissoudali de bal tussen enkele verdedigers speelde, kon Noubissi de 0-2 scoren. In de slotminuut voor de rust besloot Tissoudali nog op de paal, zodat de 0-2 voorsprong aan de rust zeker verdiend was voor Beerschot Wilrijk.

Roeselare begon aan de tweede helft met een dubbele wissel. Damman en Van Acker werden vervangen door Godwin en Kargbo. Er was amper een minuut gespeeld toen Vanzeir laag voor doel zette. Noubissi trapte naast de bal en de verraste Tissoudali raakte de bal verkeerd. Een dubbele gemiste kans om de wedstrijd helemaal dood te maken. De geblesseerde De Mets werd na iets meer dan vijftig minuten vervangen door Bourdin. Hierdoor schoof Dom naar het middenveld en werd Bourdin rechtsachter.

Beerschot Wilrijk liet het tempo zakken en er sloop langzaam een vorm van nonchalance in het spel, iets wat even voorbij een uur spelen door Roeselare werd afgestraft. Camargo krulde een vrijschop centraal voor doel over de muur voorbij Vanhamel in doel.

Dankzij die aansluitingstreffer geloofde de thuisploeg weer in puntenwinst. Zo slaagde de gasten er weer in om een wedstrijd die ze helemaal onder controle hadden, toch nog spannend te maken. Beerschot Wilrijk probeerde het nog met enkele afstandsschoten, terwijl de thuisploeg het balbezit niet kon omzetten tot kansen. In blessuretijd redde doelman Vanhamel een omhaal van Kargbo in hoekschop met een schitterende reflex. Zo wijzigde de stand niet meer en pakte Beerschot Wilrijk drie belangrijke punten.

Herbeleef de fasen van de wedstrijd:

Meer voetbalnieuws