Westerlo boekt pijnlijk 2-1 verlies bij rechtstreekse concurrent Lommel

Foto: Belga

Westerlo boekt pijnlijk 2-1 verlies bij rechtstreekse concurrent Lommel

Print
KVC Westerlo heeft vrijdagavond een slechte zaak gedaan in het treffen tegen rechtstreekse concurrent Lommel SK. De Kemphanen gingen met 2-1 de boot in bij de Limburgers en zakken zo verder weg in het klassement van de Proximus League.

Lommel leidde bij de rust met 2-0 na een eerste helft die fel van start ging. Voor beide ploegen vielen er al kansen te noteren binnen de eerste vijf minuten. Zo mikte Van Den Bogaert op keeper Coucke. De bezoekers claimden even nadien een penalty na een fout van Santermans op Buyl. Geen strafschop en wat later scoorde Vermijl op een o zo gemakkelijke wijze; flankvoorzet, Biset over de bal, Vermijl op de bal en 1-0. En het werd nog erger voor Westerlo. Via Brebels en Valcke kwam de bal bij de verste paal waar Rocha simpel binnenlegde. Een grote achterstand voor Westerlo dat offensief te weinig bracht.

Na de pauze gooide Bob Peeters Naessens en Abrahams in de strijd. Van Eenoo maakte de 2-1, een knappe vrijschop laag in de hoek en binnen. In het laatste halfuur was het balbezit voor de bezoekers maar aan grote kansen geraakten zij niet meer. In het algemene klassement wipt Lommel dankzij de zege over Westerlo naar de belangrijke vierde plaats.

EINDSTAND. Lommel SK-KVC Westerlo: 2-1

Meer voetbalnieuws