Maaltijdproducent Chillfis in Schoten sluit de deuren: 78 jobs gaan verloren

Print
Schoten -

In Schoten is donderdag de sluiting aangekondigd van het bedrijf Chillfis aan de Brechtsebaan. Struik Foods Europe, de groep waartoe Chillfis behoort, wil namelijk al haar activiteiten op vlak van verse maaltijden beëindigen. Er gaan bij de sluiting 78 jobs verloren.

Het bedrijf maakt, als onderdeel van Struik Foods Europe, verse maaltijden voor onder meer Lidl en Albert Heijn. De directie van Chillfis heeft vandaag haar intentie aangekondigd om de operationele activiteiten van de fabriek in Schoten stop te zetten.

Maaltijdproducent Chillfis in Schoten sluit de deuren: 78 jobs gaan verloren
Foto: Dirk Kerstens

“Er zijn commerciële initiatieven ontplooid om de fabriek te ondersteunen maar ze hebben niet geleid tot een structureel voldoende renderende bedrijfsactiviteit”, meldt de directie in een persbericht. “Er is nog gezocht naar een overnemer of samenwerkingsverbanden maar deze inspanningen hebben niet geleid tot resultaten.”

Indien de intentie bevestigd wordt, zouden alle 73 banen bij Chillfis en 5 nog overblijvende banen bij Struik Foods Belgium verloren gaan en wordt een collectief ontslag ingezet.

Wibo van de Merwe, zaakvoerder van Chillfis: “Ik besef uiteraard dat deze mededeling hard aankomt bij onze werknemers en hun gezinnen. Indien onze intentie bevestigd wordt, willen we via een open en constructieve dialoog met de vertegenwoordigers van het personeel alles in het werk stellen om geschikte oplossingen te zoeken voor alle medewerkers.”

Nu in het nieuws