DISCUSSIE. Vrees jij voor je job door de versnelde digitalisering?

Foto: put

DISCUSSIE. Vrees jij voor je job door de versnelde digitalisering?

Print

Proximus bevestigt dat er 1.900 voltijdse banen verdwijnen, maar dat er tegelijk 1.250 aanwervingen, vooral digitale profielen, in de steigers staan. De nieuwe start kadert in de versnelde digitalisering: Proximus wil de boot niet missen en zijn klanten nieuwe oplossingen bieden. Voel jij je in je werkomgeving soms bedreigd door de oprukkende digitalisering?

De drastische beslissing van Proximus kadert in een nieuwe strategie, #shifttodigital genaamd. “Proximus moet zijn manier van werken veranderen, flexibeler worden, de competenties van zijn medewerkers op digitaal vlak versterken en zijn kostenstructuur aanpassen om meer marktconform te zijn”, aldus het persbericht. In de praktijk zullen dus 1.250 nieuwe werknemers met een digitaal profiel worden aangetrokken.

Ook andere bedrijven moeten ‘versneld’ beantwoorden aan de digitale noden van vandaag. En misschien ondervind ook jij dat er wordt gereorganiseerd met oog op nieuwe diensten, maar dat het voor de collega’s met wat meer ervaring moeilijk is om aan boord te blijven. Is de situatie van Proximus voor jou herkenbaar? Hoe kan het bedrijf dit probleem zo menselijk mogelijk aanpakken?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een selectie van de reacties wordt vrijdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws