Brand beschadigt foyer van cultuurhuis De Warande

Foto: BFM

Brand beschadigt foyer van cultuurhuis De Warande

Print
Turnhout -

In de onthaalruimte naast de Expozaal van cultuurhuis De Warande in Turnhout is donderdagochtend brand ontstaan. Een medewerker van de poetsploeg kon het vuur blussen, waardoor de schade beperkt bleef.

“De voorbije weken zijn er in de zaal werkzaamheden aan de parketvloer uitgevoerd. De vloer is afgeschuurd en kreeg een nieuw laagje vernis. Vermoedelijk zijn enkele vodden die in een bak lagen beginnen branden, maar dat moet nog verder worden onderzocht”, legt Staf Pelckmans, directeur van De Warande, uit. “Een medewerker van de poetsploeg merkte het vuur op en kon de vlammen zelf doven met een poederblusser. De brandbeveiliging heeft ook goed gewerkt. De branddeuren zijn dichtgegaan en het alarm trad in werking.”

Brand beschadigt foyer van cultuurhuis De Warande
Foto: Bart Van den Langenbergh

De brandweer heeft niets meer moeten blussen en heeft het gebouw vooral moeten verluchten. De werknemer die het vuur bluste en wat rook had ingeademd, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Rookschade

De foyer op de benedenverdieping liep wel wat rookschade op en moet worden gereinigd. De naburige Expozaal en de rest van het gebouw bleven gevrijwaard. Op de benedenverdieping werden donderdag nog een tijdje de deuren opengezet om het gebouw goed te laten verluchten. De werking van het cultuurhuis komt door de brand niet in het gedrang.

“Er is op dit moment geen tentoonstelling bezig in de zaal. En de opbouw van de volgende expositie komt zeker niet in het gevaar”, zegt Pelckmans.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio