Proximus bevestigt: “Komende drie jaar 1.900 banen bedreigd, maar ook 1.250 aanwervingen gepland”

Print

Telecombedrijf Proximus bevestigt donderdag dat de komende drie jaar 1.900 banen bedreigd zijn. Daarnaast zijn er wel 1.250 aanwervingen gepland, zo luidt het in een persbericht.

(+) Regering razend door ontslagplan Proximus: “Ze moeten hun huiswerk opnieuw doen”

De beslissing kadert in een nieuwe strategie, #shifttodigital genaamd. “Proximus moet zijn manier van werken veranderen, flexibeler worden, de competenties van zijn medewerkers op digitaal vlak versterken en zijn kostenstructuur aanpassen om meer marktconform te zijn”, klinkt het.

Het aantal geschrapte banen kan nog veranderen onder invloed van het sociaal overleg. “Medewerkers die het bedrijf zouden verlaten, zullen vanzelfsprekend met de nodige zorg worden omkaderd en begeleid”, aldus het bedrijf.

Wat de aanwervingen betreft, zijn er 750 gepland “voor de verdere uitbreiding van de ICT-activiteiten in de diverse filialen” en 500 binnen Proximus N.V. “in de nieuwe digitale domeinen”. “Proximus wil volledig meegaan in deze digitale versnelling en zijn klanten nieuwe, toekomstgerichte oplossingen bieden.”

“Geen andere keuze”

“We begrijpen dat al deze veranderingen voor enige onzekerheid in onze teams zullen zorgen”, aldus CEO Dominique Leroy. “Maar het tempo van de digitalisering en de disruptieve marktomstandigheden laten ons geen andere keuze. Met onze traditie van sociale dialoog rekenen we op onze sociale partners om snel constructieve discussies aan te gaan.”

Proximus moet zich “fundamenteel heruitvinden”, luidt het nog. “En nieuwe digitale oplossingen aanbieden die beantwoorden aan de behoeften en wensen van de klant, zowel in de business- als in de consumentenmarkt. Om dat te bereiken, bevestigen we de verdere uitrol van ons glasvezelnetwerk en de verdere voorbereiding in ons 5G -netwerk. Daarnaast breiden we verder onze ICT-activiteiten uit om bedrijven te helpen in hun digitale transformatie.” Die uitrol van het glasvezelnetwerk moet voor 1.600 jobs zorgen bij de externe partners van het telecombedrijf.

Nu in het nieuws