Reynaert De Vos inspireert leerlingen Portus Berkenboom

Leerlingen maakten 3D-modellen, handpoppen en collages. Foto: mgb

Hoofdzonden rode draad in middeleeuwse tentoonstelling

Reynaert De Vos inspireert leerlingen Portus Berkenboom

Print
Sint-Niklaas -

De leerlingen van het vierde jaar Beeldende en Architecturale Kunsten aan Portus Berkenboom werkten een tentoonstelling uit rond het verhaal van Reynaert De Vos.

De studenten deden inspiratie op door deel te nemen aan de Vossen-expeditie van Katoen Natie. Het resultaat is een multidisciplinaire tentoonstelling met beeldcollages, 3D-modellen uit metaaldraad en handpoppen.

“Daarvoor kregen de leerlingen de hulp van Patrick Maillard van theatergezelschap Froefroe”, vertelt leerkracht Liesbeth Stas. “We hebben dit jaar drie klassen die deze richting volgen, wat veel meer is dan normaal. Daardoor konden we een uitgebreide expo samenstellen.”

Hoofdzonden

“De hoofdzonden die de rode draad vormen doorheen het Reynaertverhaal sluiten ook aan bij de leefwereld van de leerlingen, en zo slaagden we erin hen warm te maken voor een middeleeuws epos met een ‘slecht’ einde.”

De tentoonstelling is vandaag en morgen nog vrij te bezoeken in de inkomhal van Portus Berkenboom, Kalkstraat 26. Daarna zal de expo ook in de bibliotheek te zien zijn.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio