Geen nieuwe stunt tegen Hapoel Jeruzalem, maar Antwerp Giants blijven wel op schema in Champions League

Foto uit de heenwedstrijd Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Hapoel Jeruzalem-Telenet Giants Antwerp 92-72

Geen nieuwe stunt tegen Hapoel Jeruzalem, maar Antwerp Giants blijven wel op schema in Champions League

Print

In de schitterende en met 5.500 toeschouwers gevulde Pais Arena van Jeruzalem kwam er geen nieuwe stunt van Telenet Giants Antwerp versus Hapoel en in de Champions League. De Sinjoren verloren van de kapitaalkrachtige Israëlische club met onder meer ex-NBA-ster Amare Stoudemire. “Antwerp is een sterk team. Na de nederlaag bij hen wisten we dat we met de nodige focus deze partij moesten aanvatten. We hebben dat goed ingevuld,” zei Stoudemire, goed voor 18 punten en 6 rebounds.

Telenet Giants Antwerp blijft na tien speeldagen wel op vierde plaats gerangschikt en op schema voor de 1/8ste finales van de Champions League. Volgende week dinsdag ontvangt de Metropoolploeg Nymburk. Winst tegen de stugge Tsjechen en een stek bij de beste 16 van het kampioenenbal zou dan zo goed als een feit zijn. Na een verdienstelijk eerste kwart, waarin de Giants via Jae’Sean Tate en Hans Vanwijn 13-16 wegliepen, had Hapoel Jeruzalem toch een 25-22 beet. James Feldeine schoot immers van alle spots raak en een zeurende Amare Stoudemire, die snel twee fouten incasseerde en aan een technische fout ontsnapte, waren de inspirators van die kleine bonus.

“We waren niet agressief genoeg en zij hadden meer honger. Dan weet je dat tegen zo een topper in de problemen komt,” zei Ismael Bako, die met een double-double en 12 punten en 11 rebounds een stevige partij afhaspelde. De Giants bleven , via ook Dennis Donkor en opnieuw Jae’Sean Tate tot 42-37 wel in het spoor van Hapoel Jeruzalem. Een wankele defense in combinatie met enkele domme balverliezen (16 in totaal) gaf de Israëlische ploeg dan ook een vrijgeleide richting een eerste kloof. James Feldeine, de tweede topschutter in de Champions League, scoorde maar liefst 20 punten (waaronder drie bommen) in de eerste helft en was met een scherpe Tamir Blatt (14 punten, 8 assists) de bezieler van de 54-42 voorsprong halfweg van Hapoel Jeruzalem.

Slechte shotselectie

“In de tweede helft liepen we inderdaad snel achter de feiten aan. Enerzijds was onze shotselectie slecht (31 op 78 shots, waarvan 6 op 35 driepunters) en anderzijds misten we ritme. De aanvallende opties waren niet goed en dat gaat het tegen een sterk Hapoel Jeruzalem snel. Zeker ook omdat we verdedigend niet scherp waren,” was de analyse van coach Roel Moors van Telenet Giants Antwerp.

In het derde schuifje rook Hapoel Jeruzalem bloed en drukte op het gaspedaal. Bij een 70-50 tussenstand was de twintiger een feit en lag de partij in een definitieve plooi. De Giants bleven slordig acteren. “De score had nog hoger kunnen oplopen, maar Hapoel drukte niet verder door,” zei coach Roel Moors die in de slotfase youngsters Vrenz Bleyenbergh en Vincent Gielen enkele Champions League minuten liet opsnuiven. De nederlaag bij een Europese topper als Hapoel Jeruzalem is geen ramp voor de Giants. Vandaag vliegt de Antwerpse selectie opnieuw naar België en kan de voorbereiding op de topper tegen Oostende (zaterdag, 20u30, Lotto Arena) aanvatten. De kustploeg zakt met een 4 op 4 in de Champions League naar Antwerpen af. De Giants zijn meteen een verwittigde ploeg!

Hapoel Jeruzalem-Telenet Giants Antwerp 92-72

Hapoel Jeruzalem: Stoudemire 18, Johnson 4, Blatt 14, Timor 3, Ohayon 4, Feldeine 20, Butler 0, Owens 11, Chubrevich 2, Thomas 10, Brown 6, Levinson 0

Telenet Giants Antwerp: Lee 7, Donkor 8, Tate 12, Bleienbergh 3, Vanwijn 6, Sanders 6, Schoepen 0, Gielen 0, Bako 12, Dudzinski 10, Kalinoski 5

Kwarts: 25-22, 29-20, 19-12, 19-18

Meer basketbal