Nederlandse bestuurder (19) komt om het leven in ongeval op A12

Print

Een wagen reed op de A12 in op een vrachtwagen voor hem. De bestuurder overleefde het ongeval niet. Foto: BFM

Bij een ongeval op de A12 in Stabroek in de richting van Antwerpen is woensdagavond een 19-jarige Nederlandse bestuurder om het leven gekomen, dat bevestigt de federale wegpolitie. De A12 was ter hoogte van Stabroek tussen 19u en 22.45u versperd, een tijdlang zelfs volledig. Er moest worden omgereden via de Leugenberg, maar daar deed zich ook een ongeval voor waarbij een motorrijder zwaargewond raakte.

Het ongeval gebeurde in de staart van een file naar aanleiding van een eerder ongeval in Hoevenen. Een Nederlandse bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Bergen op Zoom merkte te laat op dat een vrachtwagen voor hem afremde en reed achteraan in op zijn voorligger. De Nederlander werd door de brandweer uit de wagen bevrijd maar was op dat moment al overleden.

Door het ongeval was de snelweg in de richting van Antwerpen een tijd volledig afgesloten en er werd gevraagd om om te rijden.

Ongeval met motorrijder

Later op de avond gebeurde er op het kruispunt van de Leugenberg en de Slijkstraat in Ekeren een nieuw ongeval. Daarbij is een 30-jarige motorrijder zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde volgens de eerste vaststellingen toen een autobestuurder (24) van de Leugenberg links de Slijkstraat wilde inrijden, de motard kwam uit de andere richting van de Leugenberg en kon een aanrijding niet meer vermijden. De automobilist raakte niet gewond. Beide voertuigen waren zwaar beschadigd.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws