Ewan McGregor geeft gestalte aan modeontwerper Halston in nieuwe reeks

Foto: Isopix

Mode

Ewan McGregor geeft gestalte aan modeontwerper Halston in nieuwe reeks

Print

Na Gianni Versace wordt ook het leven van de Amerikaanse modeontwerper Halston verfilmd. De hoofdrol in de miniserie is voor Ewan McGregor.

Roy Halston Frowick (1932-1990) werd in de jaren zeventig bekend onder zijn tweede naam. Zijn merk werd ettelijke keren heropgestart, maar wie benieuwd is naar de man achter de naam, kan binnenkort afstemmen op een miniserie met Ewan McGregor in de hoofdrol en als producer, Simply Halston.

Veel details zijn nog niet bekend, wel dat Dan Minahan als regisseur is verbonden aan het project. Hij regisseerde ook verschillende aflevering van American crime story: the assassination of Gianni Versace, dat afgelopen weekend bekroond werd met twee Golden Globes. Sharr White (The affair) werkt mee aan het script.

Studio 54

De wereld maakte kennis met de ontwerper Halston toen Jackie Kennedy een van zijn hoedjes droeg voor de inauguratie van haar echtgenoot in 1961. Met zijn kledinglijn groeide hij in de jaren zeventig uit tot een invloedrijk ontwerper. Zijn ontwerpen waren minimalistisch, vaak uitgevoerd in zacht suède.

Ewan McGregor geeft gestalte aan modeontwerper Halston in nieuwe reeks
Halston en Liza Minelli in 1981

Een locatie die zeker aan bod zal komen in de serie is de iconische discotheek Studio 54 in New York, waar Halston heel wat tijd doorbracht met enkele van zijn grootste fans, zoals Liza Minelli, Jerry Hall en Bianca Jagger. Tijdens zulke feestnachten gingen ze gekleed in Halstons halterjurken of strapless jurken.

Maar plannen om het label uit te breiden keerden zich in de jaren tachtig tegen de ontwerper, die uiteindelijk de rechten over zijn eigen naam verloor. In 1988 testte hij positief op hiv, twee jaar later overleed hij aan een aidsgerelateerde ziekte. Hij werd amper 57 jaar oud.

Wie niet kan wachten op de miniserie met Ewan McGregor om het verhaal van Halston beter te leren kennen, kan kijken naar Ultrasuède: in search of Halston uitgebracht, een documentaire uit 2010 die in de archieven van de legendarische modemaker graaft en onder meer de fans van toen aan het woord laat.

NIET TE MISSEN