© Photo News

Nederlander die betrokken zou zijn bij cannabisplantages, vraagt straf met uitstel: “Enkel op bezoek”

Petrus H., de Nederlander die veroordeeld werd tot twee jaar cel voor betrokkenheid bij cannabisplantages in Ravels en Poppel, ontkent zijn aandeel. Hij zou er enkel op bezoek zijn geweest, en vraag nu een straf met uitstel.

brip

Nederlander Petrus H. werd in 2017 veroordeeld tot twee jaar cel en een geldboete van 8.000 euro, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij verschillende cannabisplantages. De plantages in Antwerpen, Geel, Ravels, Poppel werden eerder dat jaar door de politie opgerold. Ook in Weelde was er op dat moment een plantage in opbouw. “Uit het onderzoek is gebleken dat G. betrokken was bij het onderhoud van de plantage in Poppel, en bij de inrichting van die in Ravels”, vertelde de procureur. De Nederlander ontkent dat hij actief betrokken was bij de cannabisplantages.

Hij was wel op de hoogte en zou er met een vriend op bezoek geweest zijn, maar daar bleef het bij. “Ik ben stom geweest, en moet in het vervolg beter nadenken met wie ik omga”, zei hij zelf. Zijn advocate vroeg om een straf met uitstel.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio