OHL gaat in beroep tegen “zware schorsing” van Mathieu Maertens

Foto: BELGA

OHL gaat in beroep tegen “zware schorsing” van Mathieu Maertens

Print

OH Leuven kan zich niet vinden in de “zware schorsing” voor Mathieu Maertens. De middenvelder van de 1B-club werd dinsdag door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor drie speeldagen geschorst. OHL besliste woensdag beroep aan te tekenen.

Maertens raakte in de competitiematch bij Westerlo (0-0) betrokken bij een opstootje met Nader Ghandri, die te laat kwam in een duel. Maertens reageerde en ook Ghandri liet zich met een elleboog niet onbetuigd. Scheidsrechter Vermeiren had de fase niet gezien, maar de Reviewcommissie bracht de zaak alsnog voor de Geschillencommissie.

Die oordeelde dat Maertens vrijwillig in het gezicht sloeg van Ghandri en legde de OHL-middenvelder daarom drie speeldagen schorsing op. Maertens moest ook 1.500 euro boete betalen. Hij zou de matchen missen tegen Tubeke (13/01), Union (20/01) en Lommel (27/01), maar OH Leuven gaat in beroep. Dat wordt komende vrijdag behandeld voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Ghandri werd voor zijn aandeel in het opstootje initieel vier speeldagen geschorst, maar dat werd in beroep herleid naar twee speeldagen. OHL hoopt op een gelijkaardige clementie, al zal de samenstelling van de driekoppige Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag wellicht anders zijn.

Meer voetbalnieuws