Alweer onrusten in Italiaans voetbal: acht agenten raken gewond bij rellen met Lazio-supporters

Foto: AFP

Alweer onrusten in Italiaans voetbal: acht agenten raken gewond bij rellen met Lazio-supporters

Print

Acht politieagenten zijn dinsdag gewond geraakt bij rellen rond de 119e verjaardag van Serie A-club Lazio Roma. Dat maakte de Italiaanse politie woensdag bekend.

De incidenten vonden dinsdagavond laat plaats bij het Piazza della Liberta, in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Zo’n 2500 supporters kwamen daar samen om de 119e verjaardag van hun favoriete club, Lazio Roma, te vieren. De Biancocelesti werden op 9 januari 1900 opgericht.

Lazio-voorzitter Claudio Lotito was ook aanwezig bij de viering, maar verliet het plein al voor de start van de incidenten. Net voor middernacht onttrokken zo’n 300 gemaskerde fans zich van de menigte en begonnen met projectielen naar de politie te werpen. Die antwoordde met traangas en het waterkanon.

De Italiaanse politie communiceerde woensdag dat acht agenten kampen met snijwonden en bloeduitstortingen. Vier supporters werden gearresteerd, allen leden van de Ultras van de club. Het viertal mag geen voetbalwedstrijden meer bijwonen.

Lazio Roma, de club van landgenoten Jordan Lukaku en Silvio Proto, staat na negentien speeldagen op de vierde plaats in de Serie A. Ook Europees liep het voor Nieuwjaar goed, met overwintering in de Europa League.

Inter Milaan aanvaardt twee duels zonder thuispubliek

Het Italiaanse voetbal kampt de voorbije weken met een opstoot van geweld. Tijdens de wedstrijd tussen Inter en Napoli op 26 december overleed een Milanese supporters na te zijn overreden door een auto. In diezelfde partij werd Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk) ook hevig beschimpt met racistische gezangen. Inter Milaan is daarom bereid twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren te spelen.

Inter, de club van Radja Nainggolan, moet het op 13 januari in de bekermatch tegen Benevento en zes dagen later in de competitie tegen Sassuolo zonder steun van de supporters doen.

Meer sportnieuws