Ochtendspits draait volledig in de soep in Brussel door reeks ongevallen: nasleep nog lang merkbaar

Foto: BELGA

Ochtendspits draait volledig in de soep in Brussel door reeks ongevallen: nasleep nog lang merkbaar

Print

Het was een zeer lastige ochtendspits richting Brussel. Door ongevallen op de binnen- en buitenring stond er dinsdagochtend heel wat file. Op de binnenring verloren pendelaars meer dan een uur, op de buitenring was het tot drie kwartier aanschuiven.

Rond 6.30 uur gebeurde er op het viaduct van Vilvoorde een ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. “Meer informatie ontbreekt voorlopig”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Voor de pendelaars was het bijzonder frustrerend. Er was aanvankelijk sprake van echt verkeer tot voor Groot-Bijgaarden, maar ondertussen reikt de file al tot Ternat. Iets voor 8 uur werd de rijweg vrijgegeven, maar je verliest er nog altijd meer dan een uur. Te mijden dus.”

Later in de ochtend gebeurde er opnieuw een ongeval op de binnenring, in Diegem deze keer. Daar was één rijstrook versperd. Tot overmaat van ramp gebeurde er rond 7.30 uur ter hoogte van het UZ Jette ook een ongeval op de buitenring. “En ook daar was het tot drie kwartier aanschuiven”, aldus Bruyninckx. “Twee van de drie rijstroken waren versperd.”

Nasleep lang merkbaar

Rond 10.00 uur waren de ongevallen verholpen, maar staat er nog altijd file op de Brusselse binnen- en buitenring. “Dat is toch nog het geval van de incidenten tijdens de ochtendspits. Die hebben tot diep in de ochtend voor hinder gezorgd. Er is nog wel wat extra hinder ontstaan door bijvoorbeeld een defect voertuig bij het viaduct van Vilvoorde.”

“Het kon niet slechter”

De plekken de tijdstippen van de ongevallen op de Brusselse ring van dinsdagochtend waren zeer vervelend, benadrukt Bruyninckx. “De Brusselse ring is al oververzadigd. Als er dan bij de opstart van het verkeer een ongeval gebeurt op één van de drukste plekken dan heb je tekening nodig om te zien dat het lastig gaat worden.”

“Daarnaast is het stuk rond het UZ Jette het meest verzadigde stuk snelweg van Vlaanderen. Daar gebeurt dan ook nog een ongeval. Het kon niet slechter.”

Nu in het nieuws