Verslaafde moeder zet zevenjarig dochtertje in voor winkeldiefstallen

Daniella M. sloeg tal van keren toe in het Waasland Shopping Center. Foto: bfs

Verslaafde moeder zet zevenjarig dochtertje in voor winkeldiefstallen

Print
Sint-Niklaas -

Een 29-jarige moeder staat voor de zoveelste keer terecht voor winkeldiefstallen in het Waasland Shopping Center. De vrouw, die invalide is en naar eigen zeggen vijftig pijnstillers per dag neemt, liet haar 7-jarige dochtertje de kledij verstoppen.

Amper vijf maanden nadat Daniella M. door de correctionele rechtbank was veroordeeld tot een jaar cel wegens winkeldiefstallen, werd ze eind vorig jaar opnieuw opgepakt door de lokale politie van Sint-Niklaas. De vrouw bleek tot tweemaal toe geprobeerd te hebben om kledij te stelen in modezaak Hollister in het Waasland Shopping Center. De ene keer met succes, de andere keer zonder.

Voor het plegen van de diefstallen zette ze telkens haar 7-jarige dochtertje in. Het meisje moest de gestolen kledij onder haar jas verstoppen en zo de winkel onopgemerkt proberen te verlaten. “Wat voor een signaal geef je hiermee als moeder?”, vroeg openbaar aanklager Valerie Kochuyt zich af. “Alle straffen die Daniella M. in het verleden al heeft gekregen voor het plegen van gelijkaardige feiten, hebben niets uitgehaald.”

De 29-jarige vrouw staat al sinds 2007 bekend bij politie en gerecht voor winkeldiefstallen. Sinds ze werd opgepakt in Sint-Niklaas zit ze achter de tralies.

Vijftig pijnstillers per dag

“Ik ben verslaafd aan pijnstillers”, verdedigde Daniella M. zich. “Ik neem er wel vijftig per dag. Toen ik werd opgepakt in het Waasland Shopping Center had ik ook een halve fles cognac gedronken. Ik weet niet wat me heeft bezield om te gaan stelen. Ik zou graag behandeld willen worden voor mijn verslaving aan medicatie.”

De advocaat van Daniella M. gaf nog mee dat haar cliënte invalide is en een uitkering krijgt. “Ze heeft een inkomen en heeft het in principe niet nodig om te stelen. Het is duidelijk dat er meer aan de hand is.” Voor de diefstal in Hollister riskeert Daniella M. vijftien maanden cel en 1.600 euro boete. Uitspraak op 22 januari.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio