© dvk

Veel profs schrappen verkenning BK-parcours

De organisatoren van het BK in Kruibeke stellen vandaag tussen 12.00u en 16.00u het parcours open voor alle renners die deelnemen aan het kampioenschap. Er wordt wel wat volk verwacht, maar de meeste profs blijven thuis. Geen Wout van Aert, Toon Aerts of Michael Vanthourenhout bijvoorbeeld.

bow, gvdl

Van de profploegen die vandaag rondjes rijden in de polders van Kruibeke zijn alleen Sauzen ­Pauwels-Vastgoedservice (met o.a. Laurens Sweeck) en Creafin-TÜV SÜD (Tim Merlier) van de partij. De andere teams zien er nu het nut niet van in.

Er worden vooral veel juniores en beloften verwacht. Zo zal ­Thibau Nys het parcours verkennen... met een specifieke missie. “Ik stuur hem met een GoPro het veld in”, zegt Toon Aerts. “Via die beelden weet ik toch al iets van het parcours. Voor het overige moet een goede verkenning op de wedstrijddag volstaan. En ik ken Kruibeke, reed er zelfs mee toen ze de eerste keer organiseerden (in 2014, red.) en Wout er zijn eerste profzege boekte.”

Van Aert mag niet op dinsdag

Organisator Kurt Vernimmen ­betreurt de afwezigheid van de vele profs. “We hebben alle ­ploegen een maaltijd aan­geboden na hun training en hoopten dat ze hier dan een persconferentie zouden organiseren. En het is toch handig voor de ­renners om het parcours vooraf al eens te ontdekken. Jammer. Wout van Aert wilde dinsdag verkennen, maar dat mocht niet van de Belgische Wielerbond. Het is contractueel vastgelegd dat ­alleen mag verkend worden op woensdag tussen 12.00u en 16.00u. Wij moeten ons daar aan houden.”

Meer sportnieuws