© Kioni Papadopoulos

Antwerp Pride vertrekt dit jaar op Sint-Jansplein

De optocht van de Antwerp Pride vertrekt dit jaar op het Sint-Jansplein en trekt via de Paardenmarkt, de Scheldekaaien naar de Gedempte Zuiderdokken. “We bouwen een brug naar andere wijken en gemeenschappen”, zegt Bart Abeel, voorzitter van de Antwerp Pride.

svw

De Antwerp Pride is van 7 tot en met 11 augustus. Dit is de feestweek van de holebi- en transgendergemeenschap (LGBT+) in Antwerpen. Het hoogtepunt is de optocht door de stad. Die vertrok de afgelopen jaren steeds vanop het Antwerpse Zuid.

“De Antwerp Pride vond plaats in het historisch stadscentrum met als gevolg dat in andere wijken de optocht onopgemerkt bleef”, zegt Abeel. “Daar willen we nu iets aan doen. Het Sint-Jansplein ligt op de grens van de zeer diverse wijk Antwerpen-Noord. Met de Pride willen we een brug bouwen naar andere wijken en gemeenschappen. In deze buurt wonen mensen die uit landen komen waar helemaal geen rechten zijn voor homoseksuelen of waar die niet op de politieke agenda staan. We willen hen sensibiliseren.”

De organisatoren van de Pride willen deze wijk actief mee betrekken en de dialoog aangaan. “We willen verbinden, wat trouwens ook de doelstelling is van het nieuwe bestuursakkoord van Antwerpen”, zegt Abeel.

Het Sint-Jansplein is volgens de organisator uiterst geschikt als vertrekpunt. Er is voldoende plaats voor de praalwagens. “We spelen in op het groeiend succes van de optocht.”

Tips om te Doen!