Alerte burgers rijden beschadigde wagen klem op E17, dronken bestuurder had eerder al ongeluk

Print

Op de E17 in Deinze heeft een bestuurder een andere, zwaar beschadigde wagen klemgereden nadat die op twee banden de snelweg op kwam. De bestuurder uit die wagen was onder invloed en bleek eerder op de dag ook al betrokken bij een ongeval.

Het opmerkelijke incident vond dinsdagmiddag plaats op de oprit van de E17 in Deinze. Een bestuurder van een rode Peugeot wilde op twee banden de snelweg oprijden, maar dat was buiten enkele heldhaftige burgers gerekend. “Ik reed de wagen klem samen met een andere bestuurder”, klinkt het.

Twee banden

Twee van de vier wielen bleken louter de velgen te zijn en ook de voorbumper van de Peugeot was beschadigd. Een andere bestuurder zag het voertuig en greep in: hij kon met de hulp van nog een andere passant de wagen klem rijden en uiteindelijk tot stilstand brengen.

De bestuurder van de Peugeot bleek zwaar onder invloed en probeerde weg te vluchten om een confrontatie met de politie te vermijden, maar de alerte burgers konden dat verhinderen door zijn sleutels af te nemen. “Hij wilde ook nog te voet wegvluchten, maar ondertussen was de politie er al om dat te verhinderen”, zegt de getuige aan onze redactie.

Eerder ongeval

Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man ingerekend door een patrouille van de federale wegpolitie, werd bevestigd aan onze redactie. Hij bleek eerder die dag ook al betrokken te zijn bij een ongeval. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Nu in het nieuws