Drie verdachte kerels opgepakt na tip van getuige

Het was een getuige die de verdachte auto opmerkte in de Brouwerijstraat. Foto: Google Street View

Drie verdachte kerels opgepakt na tip van getuige

Print
Hemiksem -

De politie heeft maandagavond drie Roemenen opgepakt in het centrum van Hemiksem. Ze waren in het bezit van inbrekersmateriaal, maar omdat er te weinig juridische elementen waren tegen het drietal, werden ze opnieuw vrijgelaten.

Een getuige alarmeerde maandagavond de politie toen hij merkte dat er in de Bouwerijstraat een auto met Roemeense nummerplaten stopte. De drie inzittenden stapten uit en hielden zich op in de buurt.

“Onze ploegen waren snel ter plaatse en konden het trio ook snel intercepteren. De verdachten waren in het bezit van handschoenen, een zaklantaarn en een kniptang. Omdat ze ook geen goede uitleg hadden voor hun aanwezigheid in Hemiksem, werden ze opgepakt”, zegt Joris Van Camp van de lokale politiezone Rupel.

“Omdat er maandagavond te weinig juridische bewijzen waren die het gezelschap konden linken aan strafbare feiten, werden ze opnieuw vrijgelaten. In de loop van de avond werden er ons ook geen inbraken in de gemeente gemeld. Maar onze recherche gaat nu wel onderzoeken of het gezelschap in aanmerking komt voor inbraken uit het verleden.”

De voorbije weken waren er heel wat inbraken in de Rupelstreek. Vooral in Boom, Rumst en Hemiksem was dat het geval. “We hebben de voorbije weken heel wat gecoördineerde acties gedaan. Vooral in de wijken die door dieven werden geviseerd, waren er controles. De voorbije weken werden alles samen een achttal mensen opgepakt die mogelijk in aanmerking komen voor diefstallen en inbraken of die zich alleszins verdacht gedroegen.”

De politie geeft de raad mee om woningen, ook al is er niemand thuis, toch een bewoonbare indruk te geven door bijvoorbeeld een licht te laten branden. Wie iets verdachts ziet doet er goed aan om onmiddellijk 101 te bellen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio