Mode

David Beckham lanceert kledinglijn als ode aan zijn favoriete reeks

Print
De Britse David Beckham is sinds zijn voetbalcarrière actief in de beauty- en modewereld. Zijn laatste verwezenlijking? Met het merk Kent & Curwen, waar hij mede-eigenaar van is, heeft hij tijdens de Londense mannenmodeweek een collectie voorgesteld als ode aan de historische dramaserie ‘Peaky Blinders’.

Van overhemden tot wollen overjassen en platte petten: de nieuwste lijn van het merk bevat verschillende stuks die bij de stijl van de criminele personages passen. De populaire reeks speelt zich af in het Birmingham van de jaren 20, wat leidt tot nieuwe, keurige looks met een vintage vibe.

David Beckham lanceert kledinglijn als ode aan zijn favoriete reeks
Foto: Photo News

In een interview met The Guardian, naar aanleiding van de voorstelling van de nieuwe collectie, verklapte Beckham dat hij zelf een grote fan is van de reeks en van de typische stijl. “Ik heb zelf een platte pet gekregen van mijn grootvader en droeg ze al op jonge leeftijd. Nu heeft mijn oudste zoon, Brooklyn, er ook eentje in zijn kast”, zei hij.

Het merk Kent & Curwen bestaat sinds 1926, maar kwam in 2015 wereldwijd onder de aandacht omdat David Beckham zich in het bedrijf had gekocht. Sindsdien is hij de grootste aandeelhouder. Het is trouwens niet enkel op modevlak dat de ex-voetballer in de voetsporen trad van vrouwlief Victoria Beckham. In maart vorig jaar stortte hij zich met House 99 ook op de beautymarkt met een eigen lijn scheer- en verzorgingsproducten voor (bebaarde) mannen. De voormalige Spice Girl is al langer actief in de cosmeticawereld en heeft een eigen collectie bij Estée Lauder.

NIET TE MISSEN