© Photo News

Kirsten Flipkens kwalificeert zich voor tweede ronde Hobart, Van Uytvanck ook door

Kirsten Flipkens (WTA 49) en Alison Van Uytvanck (WTA 51) hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Hobart (hard/250.000 dollar) in Australië. Flipkens versloeg de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 82) in twee sets, Van Uytvanck zegevierde in twee sets van de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 89).

Alison Van Uytvanck haalde het in de openingsronde in twee sets van de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 89): 7-6 (7/5) en 7-5 na 2 uur en 4 minuten. In de tweede ronde neemt Ali het op tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77), die de Russin Evgeniya Rodina (WTA 68) in drie sets uit het toernooi kegelde. Van Uytvanck en Schmiedlova stonden al vijf keer tegenover mekaar, de stand is 3-2 in het voordeel van onze landgenote, die de vorige drie wedstrijden telkens wist te winnen. De laatste keer was vorig jaar in het Oostenrijkse Linz.

Eerder op dinsdag plaatste Kirsten Flipkens (WTA 49) zich in Hobart al voor de tweede ronde. Ze versloeg de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 82) in twee sets: 4-6 en 5-7. De wedstrijd duurde 1 uur en 36 minuten. In de tweede ronde speelt de Kempense woensdag tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46), die in de openingsronde in twee sets (twee keer 6-3) te sterk bleek voor de Hongaarse Timea Babos (WTA 65). Het wordt nog maar het tweede duel tussen Flipkens en Kuzmova, in de vorige confrontatie bleek onze landgenote vorig jaar in het Nederlandse Rosmalen de sterkste.

Yanina Wickmayer (WTA 126) werd dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van de kwalificaties van de Australian Open in Melbourne. Ze verloor van Kaja Kuvan (WTA 180), een Sloveense van 18 jaar, in 3 sets: 4-6, 6-4 en 7-5.

Meer sportnieuws