Fred Rutten voorgesteld als nieuwe trainer van Anderlecht: "Derde keuze? Daar denk ik niet aan"

De Nederlander Fred Rutten is maandagvoormiddag in Neerpede voorgesteld als de nieuwe coach van Anderlecht. De gewezen coach van onder anderen Schalke 04, PSV en Twente moet de Brusselse club opnieuw op de rails krijgen. Bekijk hierboven de eerste beelden van zijn aankomst bij Anderlecht.

gvdl

Rutten verontschuldigde zich meteen voor het feit dat hij het Frans niet machtig is, waarover nogal wat te doen was bij de voorstelling van van Frank Arnesen. Waarom heeft de Nederlander voor Anderlecht gekozen? "Omdat het een grote club is, niet alleen in België maar ook in Nederland", klonk Rutten positief. "Mijn focus ligt op de kennismaking met de technische staf en de spelersgroep. Het is een voordeel dat we meteen op stage vertrekken. Ik wil een goeie analyse maken en daarna ervoor zorgen dat de resultaten volgen."

Rutten brengt een eigen assistent mee, Arno Van Zwam, en vindt het belangrijkste dat paars-wit fit uit de stage komt. Zonder blessures dus. "We gaan eerst de huidige kern analyseren", aldus Rutten. "We gaan heel dicht bij elkaar zitten en beoordelen waar we de kern kunnen verbeteren. Dat ik de derde keuze was? Daar denk ik niet aan. Als je het eerste wordt genoemd, word je het vaak niet. We moeten zo snel mogelijk klaar zijn. Deze club heeft potentieel, zowel op het vlak van jeugd als ervaring. We moeten samen naar de top van het klassement werken."

"Ik heb nog met geen spelers gesproken", geeft Rutten toe. "Ik ben nog maar net op de club en voorgesteld aan de medewerkers. Hoe ik de club kan verbeteren? Door een team het veld op te sturen dat met vertrouwen speelt. Uiteraard heb ik ideeën maar ik moet eerst kennismaken met het team. We zullen afspraken maken in de kleedkamer. Engels lijkt me de ideale voertaal. Of ik direct communiceer? Daar laat ik anderen over oordelen."

"Geknipt"

Waarom koos Michael Verschueren voor Fred Rutten? "UIt alle cv's waren er een tiental die aan ons profiel beantwoordden", aldus Verschueren. "Na analyse bleven er nog vijf over. Daarom vind ik het jammer dat er wordt gesproken van 'derde keuze'. Het belangrijkste is dat we een beslissing hebben genomen. De eerste kennismaking is alvast positief verlopen. Hij lijkt ons een geknipt figuur die past bij de club. Nu moet het ook op het terrein blijken."

"De duurtijd van zijn contract? "Ik heb gelezen dat het een complex contract is, maar men lijkt te vergeten dat een contract altijd met twee partijen moet genegocieerd worden. Het is alvast de bedoeling om met de nieuwe coach voor een langere tijd door te gaan."

Meer voetbalnieuws