"Mensen stappen sneller naar een therapeut"

Het team van Cura Zoersel. Foto: rr

"Mensen stappen sneller naar een therapeut"

Print
Brasschaat / Zoersel - Multidisciplinair centrum Cura heeft na Brasschaat zopas zijn tweede vestiging in Zoersel geopend in het oud KBC-kantoor in Dorp 68. Sophie De Somer (28), een psychotherapeut uit Schilde, is medeoprichtster.

In 2017 opende Cura al een groepspraktijk in de Du Boislei in Brasschaat. Er werken intussen zeven hulpverleners op zelfstandige basis. Vorig jaar waren er 5.500 contacturen met patiënten. Je kan er onder meer terecht voor voedingsadvies, kiné-, & fasciatherapie, menopauzebegeleiding en kinderwensbegeleiding.
“De vraag blijft toenemen”, stelt Sophie De Somer vast. “De drempel voor het consulteren van psychologen en therapeuten is verlaagd. Zelfzorg is in opmars. Zeker de jonge generatie trekt tijdig aan de alarmbel. Het consulteren van een therapeut wordt niet meer aanzien als een teken van zwakte, maar als een sterkte. In Brasschaat werken we al samen met AZ Klina en in Zoersel hopen we dit met AZ Sint-Jozef te doen.”
In Zoersel zullen onder meer een loopbaanbegeleider, diëtiste, logopediste, naturopaat, tabakoloog en psychotherapeut aan de slag gaan. 
“In totaal zijn we met zeven hulpverleners”, vertelt De Somer. “Niet enkel huisartsen gaan zich meer en meer in groep vestigen, ook paramedische beroepen doen dat vaker. Naast de schaalvoordelen zijn er tal van voordelen voor zowel de zorgverlener als de patiënt. De hulpverlener heeft overlegmogelijkheden met verschillende disciplines waardoor er meer kruisbestuiving van expertise is.” 
Op 26 januari houdt Cura Zoersel een opendeurdag van 16 tot 20u. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio