© Diederik Geypen

KV Mechelen vloert Nederlandse tweedeklasser met 2-0

Op dag 4 in Oliva speelde KV Mechelen zijn eerste oefenmatch van de winterstage. Niet tegen Jong PSV, dat geveld werd door de griep. Wel tegen SC Cambuur.

Diederik Geypen

Malinwa, met Corryn voor het eerst sinds zijn knieblessure in de ploeg, domineerde in een kansarme eerste helft. Storm forceerde enkele corners via zijn vertrouwde linkerkant. Het doelpunt kort voor rust viel echter over rechts. Engvall dook naar goede gewoonte op in de kleine rechthoek en tikte de 1-0 op aangeven van Lemoine in doel.

Op doelman Castro na stuurde coach Vrancken in de tweede periode een volledig andere ploeg tussen de lijnen. Onder meer De Camargo maakte zijn opwachting. De Belgische Braziliaan forceerde slim een strafschop, die door Togui werd omgezet. Zeroual en Togui kregen nog uitstekende mogelijkheden om de score uit te diepen, maar de 2-0 bleef op het bord staan.

KV Mechelen eerste helft: Castro - Lemoine, Boni, Mera, Corryn - Matthys, De Bie, Van Damme, Storm - Engvall, Cornet

KV Mechelen tweede helft: Castro - Van Hoorenbeeck, Cocalic, Swinkels, Bijker - Zeroual, De Witte, Schoofs, Lemoine - Togui, De Camargo.

© Diederik Geypen

Corryn speelde zijn eerste 45 minuten sinds eind oktober

Alexander Corryn stond weer op het wedstrijdbad nadat hij eind oktober een kruisbandletsel opliep. “Matchen zijn de beste training. Nederlandse ploegen spelen meer voetbal, daar moesten we in het begin wel even aan wennen”, blikte de linksachter terug.

“Van in het begin van mijn revalidatie hebben we er met de kinesisten de pees op gelegd. Die aanpak heeft geresulteerd. Mijn conditietest was beter dan die van twee jaar geleden. Ook het balgevoel was weer zoals vroeger. Op naar meer.”

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws